31 Ekim 2013

1 Haftanın Sonunda :)

Gün sayıyorum ya hani, zaman geçmek nedir bilmiyor. İlacı bir aydır kullanıyor gibiyim ama daha bir hafta olmuş. Olsun :)

İlacı kullanmadan önce ve şu bir haftalık süreçte o kadar çok araştırma yaptım ki, resmen yan etki bekliyorum. Ama ilacın henüz en ufak bir yan etkisini görmedim. Yüzde, dudaklarda, gözlerde, burunda veya saçlarda kuruluk yok. Yeni sivilce çıkarmak yok. Baş ağrısı, asabiyet vs. yok. Yok oğlu yok.

Var olan sivilcelerim tamamen yok oldular. Sivilce izlerim de o kadar soldu ki, ablam iki gün arayla beni gördüğünde kapatıcı sürdüğümü sandı :)

Su içmeye ve yüzümü nemlendirmeye devam ediyorum.

Yapamadığım tek şey yediklerime dikkat etmek. Bu ay kolestrolüm çok yüksek çıkacak diye korkuyorum. Ha korkuyorum da önlem alıyor muyum? Hayır :)

Her zaman yaptığım şeyi yapıyorum: Bekliyorum.
Beklerim, koca ömür benim :)

28 Ekim 2013

5. Gün! :)

Dünün aynısı Liya'dan merhabalar efendim :)

Hiç değişiklik yok. Hiç!

Doktor sivilce ilacı yerine vitamin ilacı mı verdi acaba diye düşünmeden edemiyorum :)

Yok yok, haksızlık etmeyeyim, sivilcelerim neredeyse yok oldu. Hafif bir pudrayla pürüzsüz bir cilde sahip oluyorum bile diyebilirim. Ama yüzde veya dudaklarda kuruluk, yeni sivilceler çıkarma gibi şeyler henüz görülmedi. Beklemedeyiz :)


4. Gün! :)

Şimdi çağırıyormuşum gibi olmasın ama ben kurumayacak mıyım, benim cildim kusmayacak mı yaa? :)

İlaç hakkında bilgi sahibi değilken ilk haftalarda ilacın herhangi bir etkisini veya yan etkisini göreceğimi düşünmüyordum. Ama ilacı kullananlar forumlarda ve bloglarda ikinci günden itibaren ilacın etkisini gösterdiğini yazıyorlar. 
Gün:4 
Değişklik:0

Su içmeye, cildimi ve özellikle dudaklarımı nemlendirmeye devam ediyorum. Dudaklarım hala yumuşacıklığını koruyor :)

Cildim bir güzel kussa da arşa değse başım :)

Bekleyelim, görelim.

27 Ekim 2013

3. Gün! :)

Biten bir günden daha merhaba efendim, merhaba!

Bazı olumsuzluklara rağmen güzeldi bugün. Umutluyum :)

Olumsuzluklar: Yüzümde ve vücudumun çeşitli yerlerinde yeni sivilceler çıkmaya başladı. Tam sıkımlık böyle, güzel güzel. Ama öyle küçükler ki... Yüzüme çok yakın bakmayan anlamaz yani. 
Bir de akşam saatlerinde dışarı çıktığım için dudaklarımı nemlendirmeyi birazcık ihmal ettim. Hemen kurumadı tabi ki. Ama gülerken hafif bir gerilme hissediyorum. Bol bol nemlendirdiğim için yumuşacıklığı devam ediyor. -İyi haber:)-
Bugün hiç su içmedim desem yeridir. Yarım litre belki. Bu böyle gitmez Liya!

İyi haberse yüzüme bir aydınlık geldi. Başta psikolojik diye düşündüm. Hem sivilcelenip hem bu aydınlık nasıl olabilirdi? Ama kardeşim de bu yönde şeyler söyleyince tamam dedim. :)
Var olan sivilcelerim de solmuştu zaten. Yeni çıkanlar da çok belli olmuyorlardı. Bugün bir de makyaj yaptım. Gördüğüme inanamadım! Fondöten kullanmayı sevmiyorum zaten. Nemlendirici kremim var malum, Hametan. Onun üzerine hafif bir pudra sürdüm, yüzüm çok parlamasın diye. Öyle güzel, öyle doğal oldu ki. Durup durup aynaya baktım bu ben miyim diye. :)

Kusma döneminin çok ağır geçeceğini düşünmüyorum. Çıkacak olan sivilceleri de çok fazla kafama takmam zaten. Geçici olduğunu bildikten sonra insan böyle şeylere neden üzülsün ki? Bir de zaten evden dışarı çıkmam için bir sebebim yok, tüm gün evde oturup KPSS'ye çalışıyorum. Daha ne olsun. İlacı kullanmak için en uygun zamanımdayım.

Tek korkum dudaklarımın kuruması. Dudak bir kere kuruyup çatladı mı ne kadar uğraşırsan uğraş günlerce acısını çekiyorsun. Sürekli gülen biri olarak, rahatça gülememek beni üzer. Bu yüzden evde krem kaplı bir yüzle dolaşıp duruyorum. Neyse ki evdekiler bu duruma çabuk alıştılar. :)

3. günden de hiçbir şey anlamadık yani okuyucu. Bu dönemlerin çabuk geçmesi ümidiyle...

Güzel görünümlü Liya'dan sevgiler! :)

26 Ekim 2013

2. Gün! :)

Merhaba efendim, merhaba!

Roaccutane kullanan bloggerları okudum. Okudukça şaşırdım. Daha ikinci günden yüzlerde kurumalar, kusmalar başlamış.

Ben de 2. günümü bitirdim. Yüzümde herhangi bir değişiklik yok.  Hatta dudaklarım hiç olmadığı kadar yumuşacık diyebilirim. Kurumasından öyle korkuyorum ki, dudağım kremi emer emmez hemen yeniden sürüyorum.
Sivilcelerim çok değildi zaten. İlacı kullanmamdaki amaç sivilce izlerimin geçmesiydi. Şu an yüzümde 4 tane sivilce var. Bugün kurumaya başladıklarını fark ettim. İki gün sonra varlıklarını bile unuturum gibi :)

A vitamini almamaya çalışıyorum. Ama yumurtasız, peynirsiz bir kahvaltı nasıl olur bilemiyorum. Bugün yumurtayı kestim, ama peyniri de kesersem neyle beslenirim? Sadece reçelle, balla kahvaltı mı olur? Salatada da sadece domates yiyordum, onu da bırakmam lazım sanırım. Meğer sevdiğim her şey A vitaminiymiş.

Doktorun önerdiği yüz temizleme köpüğünü çok sevdim. Daha önce hep jel kullanmıştım. Köpüğün yapısıyla ilgili ön yargılarım vardı, ama cildi çok iyi temizliyor. Bir de yumuşacık yapıyor. Tedavinin ilerleyen zamanlarında onu da kullanmayı kesecekmişiz. Cilt sudan başka bir şeyi kabul etmezmiş. Çocukluğumdan beri hiçbir zaman yüzümü sadece suyla yıkamadım. Temiz olmazmış gibi geliyor. Ona da alışacağız, el mahkum.

Su tüketimimi arttırmaya çalışıyorum. Ama midem almıyor artık. Alışmaya çalışıyorum. Henüz yolun başındayım :)

Eklem ağrıları ilacın yan etkisiydi. İki gündür belim ağrıyor. Biraz uzanıp dinlenince geçiyor. İlaçtan mıdır, yoksa ders çalışırken şekilden şekile girdiğimden midir bilmiyorum. Tüm suçu ilaca yükleyip haksızlık etmek istemem.

İkinci gün tam da tahmin ettiğim gibi etkisiz geçti. Yarınlarda da kötü haberlerle gelmemem ümidiyle... 
Ergen görünümlü Liya'dan sevgiler :)

İlkler Güzeldir! :)

Her insan gibi sağlıklı, pırıl pırıl bir cilt isteyenlerdenim efendim. Bunun için kullanmadığım ürün, yapmadığım işlem kalmadı diyebilirim.
Açıkçası çok sorunlu bir cildim de yok. Ama neden daha güzel görünmeyeyim sorusu arada bir beynimde yankılanıyordu.

Lise hayatım boyunca sivilce nedir bilmedim, desem abartmış olurum. Elbette benim de sivilcem çıktı. Ancak yüzümde aynı anda iki tane sivilcenin çıktığını hiç hatırlamıyorum. Bir tane çıkar, 2-3 gün sonra kendiliğinden yok olurdu.

Fakat ne zaman ki yirmili yaşlara girdim, sivilcelerim benden bağımsızlığını ilan etti. O yaşa kadar sadece alnımda ve çenemde çıkan küçücük sivilceler bütün yüzümde çıkmaya başladı. Özellikle yanaklarımda çıkan sivilceler aylarca geçmiyordu. Sonunda bazıları iz bırakarak söndü gitti.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce gittiğim doktor bu sivilcelerin geçici olduğunu, önemli bir cilt problemimin olmadığını, 2-3 ay sonra o izlerin de kaybolacağını söyledi. "Yine de için rahatlasın diye bir krem yazıyorum sana" dedi ve Benzamycin diye bir krem verdi.
Krem hakkında araştırma yaptım, kullananlar oldukça memnundu. Fakat ben düzenli olarak kullanmama rağmen cildimde hiçbir düzelme göremedim. Krem bittikten sonra ikincisini almaya gerek görmedim.

Sivilceler çıkmaya, sönmeye devam ettiler. Bazen birden yüzümü kapladılar, bazen tamamen yok oldular. Yanağımdaki iki üç sivilce izinden başka problemim olmadı o zamanlar. Ama yaklaşık 6-7 aydır sürekli yeni sivilce çıkarmaya devam ettim. Başta yine sönerler yok olurlar diye düşündüm ama canımı sıkmaya devam ettiler. Son zamanlarda beni gören herkes "Hayırdır Liya, ergenliğini yaşayamadın heralde?" diye kendilerince bana takılırken kafaya koydum doktora yeniden gidecektim. Bu sefer buna kesin çözüm olacaktı. 

Roaccutane kullanan arkadaşlarım vardı. İlacın etkilerini ve sonucunu çok iyi biliyordum. Başlangıçta hiç olmadığın kadar çirkinleşiyorsun, fakat sonunda bebek gibi bir cilde sahip oluyorsun. O ilacı kullanıp da tedavisine cevap alamayan hiçkimseyi görmemiştim.

İlacın yan etkileri çok. Karaciğerde yağlanma, şeker hastalığı, kolestrol, riskli doğum vs. Dudaklardaki kuruluk, burun kanamaları, eklem ağrıları, saç dökülmesi, göz kuruması da dahil.
Değer mi diye düşündüm. Bu bir süreç sonuçta. Sivilce izlerim de çok belirgin değil. Ama yaşım 24. İlacı şimdi kullanamazsam hiçbir zaman kullanamam. İlacı içerken ve ilacın bitiminden bir süre sonra hamile kalman yasak çünkü. Hazır yakın bir zamanda evlilik gibi bir düşüncem yok, başka şansım da yok. Ya şimdi, ya hiç.

Kesin kararlılıkla doktora gittim. Şikayetimi söyledim, sivilcelerimi inceledi. "İki krem yazıyorum sana" dedi. "Krem olmaz!" dedim. Gülümsedi "İlaç istiyorsun heralde" dedi. "Mümkünse" dedim. Tahlil istedi. Sonunda Roaccutane yazdı. Yanında nemlendirici olarak Hametan.
Bildiğim tüm Roaccutane kullanıcıları Bepanthen kullanıyordu. Eczacı ikisi arasında bir fark olmadığını, ikisinin de benzer nemlendiriciler olduğunu söyledi. Güvendim :)

Tahlil sonucumu beklerken alışveriş merkezine gittim. Doktorların cilt temizliği için Sebamed'in ürünlerini önerdiklerini biliyordum. Girdim bir yere, hassas ciltler için bir ürün aldım.

Tahlil sonrası doktora yüzümü ne ile yıkayacağımı sorduğumda Dermoskin Facial Cleansing Yüz Temizleme Köpüğü'nü önerdi. Önce onu deneyeyim dedim. Eczacımdan istedim. Sebamed'im biraz beklesin :)

Eve geldiğimde ilacımı poşetten çıkarmamla şok yaşamam bir oldu. Eczacı Roaccutane yerine Acnegen vermiş. Öyle yorgundum ki gidip değiştirmeye üşendim. Kardeşim gelince götürür beni dedim. Annem eve gelince aynı tarz ilaçlardır, bir şey olmaz bunu kullan dedi. Kardeşim de aynı şeyi söyleyince internetten araştırma yaptım. Öyleymiş. Hadi dedim, bunu kullanayım.

Bugün ilacımın ilk günüydü. Cildimin, özellikle dudaklarımın kurumasından öyle korkuyorum ki, evin içinde sürekli nemlendiricimle dolaşıyorum. Dudaklarım kremi emer emmez yeniden sürüyorum. Bol su içmek gerekiyor bir de... Ben ki günlük su ihtiyacımı çayla, kolayla gideren insanım. Bir bardak suyu günlerce içmediğimi bilirim. Çok fazla susamadan su içtiğimde midem bulanır. Fakat bu öyle bir korku ki, neye dönüşeceğimi öyle biliyorum ki bugün 1.5 litre su tüketmişim. Benim için bir rekor. Su içmeye kendimi alıştırmam gerek. Ahahahahhh... Allah başka dert vermesin :)

Acnegen günlüğü tutmaya karar verdim. Şu sıralar tutacak başka günlüğüm olmamasından değil -yoksa uhuuu, her gün cıpstak cıpstak(!)- tarihlerle aramın iyi olmamasından. İlaca ne zaman başladım, tedavinin seyri ne zaman nasıl değişti vs. bilgiler bu yolla kayıt altında bulunsun diye. Hem benim gibi bu ilacı araştıran insanların da benden ibret alacağı pek çok şey olur diye düşünüyorum. Kesin doğru diye yanlış yanlış şeyler yaparım. Ben yaparım.

Ergen görünümlü Liya'dan sevgiler.