10 Eylül 2014

Veee SONN! :))

Son kez merhabalar efenim :)
Acnegen - Aknetrent maceramın sonuna geldim.

Bu günlük yıllarca burada kalacağı için son bir toparlama yazısı yazayım, yarıda bırakmayayım dedim. Maillerde ve yorumlarda en çok sorulan sorulara da burada derli toplu cevap vereyim.

Öncelikle kendimden başlayayım:
24 yaşında güzel, alımlskdlk tamam tamam cıvıtmıyorum.
Kilom 53. 
6360 mg ilaç kullanmam gerekiyordu, ben toplamda 6000 mg kullandım.
Kaç mg kullanmanız gerektiğini hesaplamanın formülü şu:

Minimum mg: Kilo (çarpı işaretini bulamadım) 120
Maksimum mg: Kilo (çarpı) 150

Ben ilk ay 20 mg acnegen, sonraki 6 ay 30 mg aknetrent kullandım. Günlük dozum düşük olduğu için yan etkilerini ve etkilerini yoğun bir şekilde yaşamadım. Sizin de günlük dozunuz düşük veya yüksek olabilir. Hangisi daha iyi diye soruluyor forumlarda. İkisi de aynı kapıya çıkıyor, çok şeyapmayın onu yani. Kendinizi Türk hekimlerine emanet edin, onlar en iyisini bilirler.

Gelen yorumlarda en çok sorulan sorulardan biri -özellikle okul zamanı- çok kötü bir görüntü oluyor mu? Buna net bir cevap veremeyeceğim. Bu ilacı kullanıp yüzü gözü yara bere içinde kalanları da gördü bu gözler. Fakat ben çok kolay atlattım bu süreci. Tabiki kurumalar oldu, burun kanamaları, göz kuruması, dudakta gerilmeler, hatta dudak kremi sürmediğim bir günün ertesinde hafif yaralar. Ama hepsi acısız süreçti ve ilk günden son güne kadar dışarıdan bakan biri ilaç kullandığımı hiç anlamadı. Böyle sıralayınca korkunçmuş gibi geliyor ama inanın öyle değil.

Benim durumum biraz farklı. Bunu gelen maillere cevabımda, yorumlarda ve burada defalarca yazdım, yine yazayım. Benim sivilcelerim stresten çıkan sivilcelerdi. Yani herhangi bir cilt problemim yok, tamamen psikolojik. Yüzümde kusmaların olmaması, bu süreci bu kadar kolay atlatmamın nedeni tamamen bu, cildim sivilceye yatkın bir cilt değil. Eğer sizin de sivilceleriniz strestense kesinlikle tereddüt etmeyin, bu süreci çok kolay atlatacaksınızdır demektir. 

Şu 7 aylık süre içinde açıkçası yediğime içtiğime zerre kadar dikkat etmedim. Su içmek için biraz zorladım kendimi ama ı ıh. Forumlarda ve çeşitli sitelerde insanlar çok kasıyorlar bu konuda. Aynı yanılgıya düşmüş biri olarak söylüyorum, çok tınlamayın yaa. Bugüne kadar ne yiyip içtiyseniz devam. Çok da abartmayın da yani, devam işte. Su için ama, o iyidir. Ben yapamadım, siz yapın.

En önemli tavsiyem doktorunuzu iyice araştırmanız olacaktır. Hastanenizdeki doktorların ismine bakın. İnternette ve hastanenin sitesinde doktor hakkında yazılanları okuyun. Benim doktor kriterim şudur: Öncelikle genç olsun. Yaşı ilerlemiş birine "ama gözeneklerim" deyince "olur öyle" deyip gönderiyor. Genç doktor halinizden daha iyi anlar. Sonra iyi bir üniversiteden mezun olmuş olması da çok önemli. İstanbul veya Ankara'daki bir üniversiteden mezun olmuş mu ona bakın. Hastalarla iletişim şekli bile çok farklı, inanın. Doktorun cinsiyeti pek önemli değil. Hatta ilk doktorum bayandı. Özel olarak bayan istemiştim, kadınlar cilt konusunda daha hassas, hangi ürünü kullanacağımı daha iyi bilir falan diye. Ama kadın orta yaşlardaydı ve pek ilgili değildi. Herhangi bir bilgi vermedi, sorduğum soruları canı sıkılarak cevapladı falan. İkinci ay erkek bir doktora gittim ve işte bu dedim. 30'lu yaşların başında Ankara Üniversitesi mezunu, alanında uzman bir doktordu. Doktor konusunda seçici olun ve doktorunuzdan memnunsanız tedavinin ortasında doktor değiştirmeyin.

Bir başka tavsiyem kullandığınız ürünlere dikkat edin. Yüzünüzü mutlaka doktorunuzun tavsiye ettiği şeyle yıkayın. 
Tonik, maske, peelinge veda edin. Ben ilk aylarda peeling yapmaya devam ettim, cildime herhangi bir zararı dokunmadı. Ama doktorum kesinlikle yasakladı. Şu an ihtiyacım da yok zaten.

Havlularla da vedalaşın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra asla havluyla kurulamayın. Bir parça peçete alın, yüzünüzdeki fazla suyu o peçete yardımıyla alın. Bırakın cildiniz hafif ıslak kalsın ve o suyu yavaş yavaş emsin. Hem cildinizin nem kazanması için faydalı, hem yüzünüzün havluyla tahriş olmasını engeller, hem de mikrop kapmanızı; sivilcelerinizin yayılmasını engeller.
İlerleyen aylarda nemlendiricinizi, güneş kreminizi yüzünüz çok az ıslakken sürmeniz yüzünüzün kızarıp yanmasını, acı çekmenizi önleyecektir. Denenmiş ve tavsiye edilmiştir. (Cildiniz çok kuruduğunda)

Yine çok fazla sorulan bir soru var: Acnegen, Aknetrent, Roaccutane, Zoretanin arasında hiçbir fark yok. Üretici firma değişik sadece. Hepsinden aynı sonucu alıyorsunuz. 
Bu konuyla ilgili yine çok sorulan bir soru var: Mesela Roaccutane ile tedaviye başlayan birine doktor bir sonraki ay Aknetrent yazınca hasta tereddüt ediyor. Telaş edilecek bir durum yok, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Başıma geldi, ordan biliyorum :)

Tedaviye yeni başlayanlara önerim, ilk günler çok bir şey beklemeyin. Ben neler neler okudum "2. gün bi uyandım suratım kuruluktan kabuk bağlamıştı" filan. Asparagas,inanmayın. Ben inandım, kalktım bir de saf gibi burda yazılar yazdım. İlk aydaki yazılarımdan çok utanıyorum, valla. Ama ibret-i alem olsun diye silmiyorum. Nemlendiricilerle çok haşır neşir olmanıza gerek yok. Ben abartmışım o dönemde. Etkilerini 20. günde falan görmeye başlarsınız. O zamana kadar aynaya gidip gidip "bahim noolmuş"çuluk oynamayın. Dudak kreminizi eksik etmeyin, güneş kreminizi de. Cildiniz hemen kurumaz, nemlendiriciye ilk günlerden abanmanın manası yok.

İz sorusu da çok geldi. Bilimsel bir değeri yoktur eminim ama benim gözlemlerim şu şekilde oldu: Tedaviye başlamadan önce yüzünüzde çok iz varsa muhtemelen ilaç tedavisi bittikten sonra bir de iz tedavisi göreceksinizdir. Ancak ilaç kullanırken çıkan sivilcelerden kalan izler varsa onlar ilaç tedaviniz bitinceye kadar yok olacaklardır. Benim sağ yanağımda yüzümü yıkadığımda ya da yanağımı kaşıdığımda belli olan hafif birkaç sivilce izi vardı. İlacın 4. ayında eser kalmadı. 
Ancak sivilcelerden geriye kalan çukurluklar için ilaç tedavisi yeterli olamıyor malesef. Onlar için başka tedavi yöntemleri uyguluyor doktorlar. Tedavinin adını hatırlamıyorum, hatırlayan bilen varsa yorum bırakırsa sevinirim. Küçük küçük iğnelerin olduğu bir şeyi yüzde gezdiriyorlardı. Sinek ısırığı gibiymiş, çok da acımıyormuş. 

Ömrümün en karışık yazısını yazdım, çünkü bir oturuşta yazmadım bunu. Bugün galiba 3. gün :) Beyninizi epey yordum, hakkınızı helal edin.
Düşünüyorum düşünüyorum aklıma başka bir şey gelmiyor. Sorularınız olursa yorum bırakın, ben bilemiyorsam bilen biri cevaplar diye düşünüyorum. Bildiklerinizi, cevaplayın e mi :)

İlacınızı sevin. Aynaya güzel bakın. Aynada gördüğünüz her sivilceyle veda konuşması yapın, çünkü büyük ihtimalle ertesi gün o sivilceyi göremeyeceksiniz :) 

Bir de düzeltme yapıyorum. Denedim ve Yazıyorum! yazısında La Roche Posay ürünleri hakkında kötü yorumlarda bulunmuştum. O dönem cildim çok hassasmış. Şu an severek kullanıyorum. Güvenle alıp kullanabilirsiniz yani :)

Bu kadar.
Bundan sonra post yazmam. Yorumlarınız, mailleriniz olursa onları cevaplarım.
Tekrar bu kadar karışık bir yazı yazdığım için özür diliyorum. Toparlama yazısı dedim, çorba yaptım :))

Hepimize geçmiş olsun :)

259 yorum:

  1. Bitirmişiiin ilk teşekkürü ben edeyim :)

    YanıtlaSil
  2. Benim yüzümde küçük küçük içten çıkmış sivilceler var. Ve hiç gecmiyolar.guneste daha çok belli oluyo. Bu ilacı kullanirsam bunlarda geçer mı acaba ? Ve siyah noktalarida geçirir mı bu ilaç ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah noktaları geçirmesi konusunda garanti veririm. Ama bu bahsettiğin içten çıkan sivilce konusunda yorum yapamayacağım. Sizi Türk hekimlerine yönlendiriyorum :)

      Sil
    2. Merhaba ben 5 ay 3 haftadir kullaniyorum aknetrenti. Ayin 19unda son ay icin gidicem. Su zamana kadar tahlillerim hep iyi cikti. Kiloma gore son iki aydir sabah 20 aksam 30 mg iciyorum ve hic aksatmadim ama hala iz seklinde sivilceler devam ediyor. Dudaklarimin kenarlari soyuluyor ve yara seklinde seyler beliriyor ama iki gun sonra gidiyolar. Benim sikayetim tamamen iz seklinde olan sivilcelerim. Bazen yuzum kizariyo ve sivilceler meydana cikiyo ve gecmiyo bir saat falan. Ne kullanabilirim o cikan yaralar icin ve yuz kizarikligi icin? Bi de yuzumdeki iz seklinde dedigim sivilceler eskiye nazaran kuculdu ama gecmicek diye korkuyorum. Yuzumde sadece sivilcelerin ustune soyulmalar var bunlar iyi seyler mi? En kisa zamanda yanitinizi bekliyorum

      Sil
  3. merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Benim henüz 4. ayım bitti. Siyah noktaların kaybolması ve yağlanmanın tamamen ortadan kallkması dışında bir değişiklik olmadı. Hala aynı sivilce izli surattı. Moralim çok bozuk. Bazı tedaviler sonuç vermiyor diye okumuştum. Bende de mi öyle olacak diye çok üzülüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum bırakalı iki buçuk ay olmuş, şu anki durumunuz nedir, merak ettim. Umarım yolunuz buraya bir daha düşer, sizin gibi olanların merakını giderirsiniz :))

      Sil
  4. Merhaba.. Naşide (seda) ben

    Aslında başka yorum yapmıştım ama sanırım onda bi sorun çıktı.
    sayfanız çok güzel. Şimdiye kadar yazmadığıma çok pişmanım aslında.
    Neyse geç sayılmaz galiba. Derdimi söyleyim:)

    Bende bu ilacı kullanıyorum bu ay 6. ayım. şikayetimse kuruma ve ağız çevremin kavlaması. Sorun şu öok kavlama oluyor ve soyduğumda kızarması iz bırakıyor. Kavlak için hangi kremi kullanmalıyım sence?

    Yüzümde sivilce yok son aylarım zaten sadece sivilce izim var yanağımda o kadar.Bide kızarık onun için napmalıyım?
    Bir kaç gün ilacı bıraksam kavlağın geçmesi için dha sonra sorun olur mu?

    Kavlak ve kızarık için önerebileceğin bi krem var mı acaba.

    Çok soru sordum ama yardımcı olabilirsen servinirim:))

    Yanıtını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Naşìde ben.
    Bende bu ilaci kullaniyorum suan 6. Ayimdayim. Simdiye kadar yazmadgima cok pismanim gerckten guzel bir sayfa. Aslinda bugun yazdim ama bi hata oldu yayinlanmadi galiba o yuzden tekrar yaziyorum.
    Suan yuzumde sivilce yok sadece kizariklik ve sivilce izleri var. Izler icin baska tedavi uygulanacak doktorum oyle soyledi.
    Suan asil onemli olan yuzumn kavlamasi. Dha cok agiz cevremin.
    Bana onerebliceginiz bir krem var mi kavlaklar icin. Soydukca kizariyor soymazsm da bn rahatsz oluyorum. Zaten kurudukca geriliyor yuzum suyla temizlemeye yumusatmaya calisiyorum. Krem suruyorum arkonem ama buda kizartiyor.

    Bi oneriniz varsa yazar msiniz?

    Birde Biraz ara vermek istiyorum belki duzelir biraz diye sorun olur mu tedavi de acaba biliyor musunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Naşide, geç cevap verdiğim için özür dilerim. Yorum bırakalı iki ay olmuş, yolun buraya düştüğünde, şu anki durumun hakkında ve nasıl bir tedavi izlediğin hakkında bize bilgi verip senin yaşadıklarını yaşayan arkadaşlarımıza yardımcı olmuş olursan çok seviniriz :)

      Sil
  6. Merhaba, bende 1 aydır kullanıyorum bu ilacı yalnız yüzümde fazla sivilce çıkmaya başladı ve kızarıklıkları hemen geçmedi.Ayrıca yapılan yorumlarda en çok dikkatimi çeken şey ise ilaçkullanımı sonunda gözde bulanıklık sorununun yaşanması.Böyle bir sonuç beni çok korkutuyor, bir bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilk ay kusma dönemine girmen çok normaldir. Şu an o sivilcelerden eser kalmadığına eminim :)
      Gözde bulanıklık değil de yorgunluk ve kuruluk görülüyor daha çok. Bu da suni gözyaşıyla giderilebilecek bir durum. Önlemini alın, korkmayın arkadaşlar :))

      Sil
  7. İlaci kullananlar icin gorme bozuklugu olabilir deniliyor. Benim icin onemli bir yan etki bu. Siz de boyle bir durum soz konusu oldu mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görme bozukluğu gibi bir etki hiç duymadım. Göz kuruluğundan kanaklanan bazı sorunlar oluyor, bu da suni gözyaşıyla gideriliyor.
      Benim 3. haftada böyle bir sorunum olmuştu galiba. Göz damlalarımı düzenli bir şekilde kullandıktan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

      Sil
  8. cok rahatladım bunu okuyunca canım ya ben daha 3. ayımdayım yuzum gecmıyo moralım bozuluyo cok lekeler duruyo yuzumde pullanma falan yok beze gıbı bırsey var kırmızı acıyo cıkanlar gecıyo ama oncekıler
    duruyo .s sabah 10mg aksam 20mg kullanıyorum bakalım
    gecıcek mı :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. ay daha yolun yarısı :) Tedavinin sonunda beklediğinizden de daha iyi bir cilde sahip olacağınıza eminim. Geçmiş olsunn :)

      Sil
  9. Merhaba ben aknetrentte 1. Ayimi bitirdim 2. Ye girdim ilk ay 40 mg kullandim ama doktorum sonra 30 a dusurdu kiloma gore bi ara gecer gibi oldu sivilcelerim suan yine cikmaya basladi ictende sivilceler var sabah 20 aksam 10 mg aliyorum ama ben gece 20 alinirsa daha etkili olur diye dusunuyorum gece uyurken . ilk iki ay sivilcelerin cikmasi normalmis oylemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rümeysa
      Geceleri daha düşük doz ilaç verilir, çünkü bu ilaç zaten karaciğeri çok yoran bir ilaç. Gece de organların çalışması yavaşladığı için yüksek doz ilaç karaciğerinle ilgili bazı sıkıntılar yaşamana sebep olabilir. Doktorun ne diyorsa onu uygula. Önünde uzun bir süreç var. Sabırlı ol, sonuç şahane olacak :)

      Sil
    2. Evet, ilk aylar sivilcelerin kusma dönemidir. Derinin altındaki bütün pislikler gün yüzüne çıkıyor, yaz temizliği yapılıyor diye düşün. Bundan sonra bir daha böyle bir problem yaşamayacaksın. Gördüğün her sivilceyle vedalaş :))

      Sil
  10. Merhaba, tedavimin 8.ayına girdim ve doktor kan tahlili yapmadı hiç, o söylemeden ilk ay ben yaptırdım gittim ve bi daha gerek yok dedi, sindirim sistemimde baya bi bozukluk oldu ilaç yüzünden ve endişeleniyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Keşke 8. aya gelene kadar doktorunuzu değiştirseydiniz. Tedavinizin sonuna gelmişsiniz anlaşılan, ama bence başka bir doktora gidip değerlerinize baktırmanızda fayda var. İçiniz rahatlar en azından.

      Sil
  11. Benim cildimde rose var..banada dr. Aknetrent 20 mg. Verdi..2 ay bitti ama benim yuzum gecermi...yoksa 3. 4. Aydan sonrami kizariklik gececek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rose hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim malesef. Gelecek aylarda tedavi sürecinizi ve sonucunu yazıp, sizin yaşadıklarınızı yaşayan arkadaşlarımıza yol göstermiş olursanız çok mutlu oluruz :)

      Sil
  12. Fronksiyonel lazer diye hatırlıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle bir şeydi. Teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Dermaroller tedavisinden bahsediliyor sanırım :)

      Sil
  13. Leke izleri için dediğiniz tedavinin adı "Dermoterapi"dir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz, blogun hayırlı olsun :)) Ben özellikle son aylarda düzenli olarak yazmakta zorlandım, derslerin de verdiği bir etkiyle. Sen benim kadar ihmalkar olmazsın umarım :))

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. Deeeep, merhaba :))
      Bir hikayenin daha sonuna geldik :))

      Sil
  15. bende yeni başlayanlardadım kullanım süresinde makyaj yada tonik kullanabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi sürecinde doktorum tonik kullanmamı kesinlikle yasaklamıştı. Tedavi sonrasında sorduğumda da kullanmama gerek olmadığını söylemişti.
      Makyaj yapabilir miyim diye doktora sormamıştım açıkçası. Ama ben yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım. Eve gelir gelmez cildini güzelce temizlemekte bitiyor iş diye düşünüyorum.
      Makyajla yatmayalım, yatanları uyaralım! :)

      Sil
  16. merhaba ben de aknetrent kullaniyorum.45kiloyum tedavimin 2.ayinin ilk haftasindayim.ilk ay 20mg kullandim su an 30mg kullaniyorum.ilacin yan etkilerini pek gormuyorum acikcasi.sivilcelerim söndü ama ara ara cikiyor.yuzum de henuz pullanma falan da olmadi.acaba ilac bna yaramiyor mu? sanki bu sivilcelerden kurtulmak imkansiz.bna da yardimci olursaniz sevinirimmmm:)

    YanıtlaSil
  17. merhaba ben de aknetrent kullaniyorum.45kiloyum tedavimin 2.ayinin ilk haftasindayim.ilk ay 20mg kullandim su an 30mg kullaniyorum.ilacin yan etkilerini pek gormuyorum acikcasi.sivilcelerim söndü ama ara ara cikiyor.yuzum de henuz pullanma falan da olmadi.acaba ilac bna yaramiyor mu? sanki bu sivilcelerden kurtulmak imkansiz.bna da yardimci olursaniz sevinirimmmm:)

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Ya ben 2 sabah içmedim yani unuttum içmeyi sizce ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim sabah almayı unuttuysan bile ne zmn hatırlarsan al ama her gün aynı saatte almaya özen göster. Çünkü 1 gün almazsan tedavi süreci uzuyor .
      VESSELAM
      Edit :Normalde bende öğlen 1 de alıyorum ama bugün unutmuşum ölen 4:45 de aldım

      Sil
  20. Ben suan 2. ayima girdim yuzumde pullanma var ama sanki sivilceler omur boyu hic gecmeyecek gibi hissediyorum doktorum bana ilac yok hasta var demisti ben sivilcelerimin gecmiceni dusunuyorum sizce bunun ilaca bir psikolajik etkisi olurmu?

    YanıtlaSil
  21. merhaba bende 1.5 ay oldu baslayalı. ama 2 3 gündür yüzüm kıpkırmızı ve sürekli olarak kuruyo ve ben günes ısıgndan dolayı kızaryo heralde diye cok korkuyorum :( acaba bu ilacı kullanırken yüzümün kızarması normal mi? bu kızarklık yıkasamda günes koryucusu sürsemde gecmyo. yardımcı olrsanız sevnrm simdi den tesekkrler

    YanıtlaSil
  22. 10 gündür bende bu ilaçtan kullanıyorum yüzüm çok kurudu dudaklarımda çatlama var bunların olması gayet normal dudaklarım için nemlendirici kullanıyorum sürekli ama yüzüme henüz nemlendirici sürmedim çünkü hiç evden çıkmıyorum acaba bi zararı olur mu nemlendirici sürmememin?

    YanıtlaSil
  23. 20 gundur aknetrent kullanykrum yuzum pul pul soyuluyoo dudaklarm felan kuruyo yuzum ve sacm yaglydı benim bu ilacla birliltr yaglanma yok oldu bu beni cok sevindirdi ilaca daha da baglandm ama korkum şu ki ilac kullanımı bittikten sonra tekrr sacmda ve yuzmde yaglanma olurmu ???

    YanıtlaSil
  24. Merhaba ben aknetrent kullaniyorum, 2. Ayimi doldurmak uzereyim. Sikayetim dudaklarim aşırı çatladı agzimi acarken hemen yanları yirtilip yara oluyo yemek yerkende oyle. Dudagim icin doktorum hametan kremini verdi onu kullaniyorum ama yinede dudagim kuruyor. Bide dudagimin yani soyuldu kirmizi duruyo kotu bi sekil aldi moralim çok bozuk ne yapmalıyım a dostlar bana bi öneri verin?(bu arada sabah 10, akşam 20 mg kullaniyorum)

    YanıtlaSil
  25. merhaba ben aknetrent kulanmaya başlaya 16cı gunum 50 kılıyom ilk hafta akşamları 60 mg başladım sonrasında kan tahlillerimi yaptırdım sonuçlar ıydı dotorum suan sabah 40 aksam 600 mg çıkardı ama suan dudaklarım cok kötü cok çatladı kurudu hatta bugun kanama bile oldu cok korkmaya basladm 50 kilo bınıne günde toplam 100 mg cok fazla degilmi ya lütfen bılgı verirmısiz

    YanıtlaSil
  26. arkadaşlar kusura bakmayın 600mg yazmışım o 60 mg olacaktı sabak 40 aksam 60 mg kullanıyorum toplam 100 mg oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 mg alanı ilk defa duyuyorum canım bende tam 50 kiloyum 20 ile başlattı belki sivilce azligindan ama yinede çok bence. şu an ne durumdasın baya olmuş yazalı

      Sil
  27. Merhaba ben de aknetrent kullanmaya başladım, 10 gün oldu.günde 3-4 defa nemlendirici kullanıyorum bepanten.Yüzümde fazla kuruluk yok ama dudaklarm fena kurudu çatladı eczaneden gidip özel dudak kremi alıcam umarım geçer.Doktorum güneş kremi al demişti ama hala almadım.kullanmayınca iz mi kalıyor ne oluyor tam olarak?
    Son olarak bir de o ilaçlar kısırlık yapıyomuş dedi biri interneti altına üstüne getirdim kimse böyle birsey yazmamş doktorumda boyle bi etkiden bahsetmedi bi bilgisi olan var mı? Şmdiden teşekkürler herkesee..
    Sana da ayrıca çook teşekkür ederim Liya, çok yardmcı olmuşsun herkese tabii bana da :))

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar ben de onyedi gündür aknetrent kullanıyorum. Yüzümde kuruluk var ama çok rahatsız edici değil. Pul pul soyulmalar var. Burnum da az bir kanama oldu. Dudaklarım en kötüsü iki gündür ağzımı açmakta zorlanıyorum. Sivilcelerimde artış yok var olan sivilcelerim de gitti. Acaba sivilce artışı ne zaman başlar ya da illa artış olmak zorunda mı kişiye göre değişir mi. Teşekkürler ✋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan ne durumdasın bilgi verirsen çok mutlu olurum bende 26. Günümdeyim henüz

      Sil
  29. Merhabalar bende 26 gündür kullaniyorum bu ilacı sivilce sorunum sadece çenemde var yani yüzümü yıkarken filan çenemde birsürü tomurcuk vardi iğreniyodum kendimden kusma dönemine sanirim ilk hafta girdigimi zannnetmiştim yanilmişım ilk hafta çok sivilce çıktı doktorumun verdigi nemlendirici yan etki yapti yüzüm kızardi doktorumda bunu farkedince degistrdik kremi şuan gayet mutluyum çenemdedi sivilceler gitti içi boşlar ama sivilce görünümü var hâla kırmızı kırmızı üstleri bu s kızariklar yada izler geçermi yani ilaca baslamadan önce yüzümde sivilce izi yoktu hiç şimdi çenem iz dolu

    YanıtlaSil
  30. Arkadaslar bende aknetrent kullanmak istiyorum ama hala kullanamadm gormek gereken bi tedaviden sonra baslaycm. Aslinda benim yuzumde pek sivilce yok bi yanagmda iki uc tane var cenemde hem sivilce hem de leke var. Ama boynum ve sirtim sivilce sizce bunu kullaninca lekelerim gider mi?

    YanıtlaSil
  31. Arkadaslar bende aknetrent kullanmak istiyorum ama hala kullanamadm gormek gereken bi tedaviden sonra baslaycm. Aslinda benim yuzumde pek sivilce yok bi yanagmda iki uc tane var cenemde hem sivilce hem de leke var. Ama boynum ve sirtim sivilce sizce bunu kullaninca lekelerim gider mi?

    YanıtlaSil
  32. merhaba bugün 3. günüm aknetrentde suratım hiç geçmiycekmş gibi geliyor ama bilmiyorum korkuyorum da suratımda abartı bi sivilce yoktu cildin kusmasını merak ediyorum acaba çok fazla çıkar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum seni benimde suratimda hiç bişey yok gibiydi ama ben dayanamadım kullandım şimdi 25. Günümdeyim hala kusma gibi bi şey görmedim ama ama ama ömrü hayatımda yüzümde siyah nokta görmeyen ben ilk bihaftadan sonra burnum siyah nokta içinde kaldı putur putur yeni yeni inmeye başlıyo ama hissediyorum inşallah zaman çabuk geçer hepimizde kurtuluruz az da olsa cikan sivilcelerden :(

      Sil
  33. Ya bende kullanmak istiyorum sivilcelerimde var lekelerimde sizce iyi gelir mi?

    YanıtlaSil
  34. Ya bende kullanmak istiyorum sivilcelerimde var lekelerimde sizce iyi gelir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim kardeşim tedaviyi bitireli bi sene oldu onunda yüzü aşırı sivilceliydi e tabi çok sivilce leke demek oluyo bide elini yüzünden cekmezdi hiç dediğim gibi bir sene oldu yüzünde suan hiç bişey yok gayet iyi ben daha 26 gündür kullanıyorum yeniyim zaten bende kardesimi görünce kullanmak istedim

      Sil
    2. Elifcim kardeşim tedaviyi bitireli bi sene oldu onunda yüzü aşırı sivilceliydi e tabi çok sivilce leke demek oluyo bide elini yüzünden cekmezdi hiç dediğim gibi bir sene oldu yüzünde suan hiç bişey yok gayet iyi ben daha 26 gündür kullanıyorum yeniyim zaten bende kardesimi görünce kullanmak istedim

      Sil
    3. Benimde oyle aynaya bakmadan duramiyorm.Psikoljm bozuldu universiteye gidiyorum birden atti yuzum iki uc aydr hic gecmedi normalde kremle gecerdi ama artk kremler etki etmiyor galiba bnmde kullanmam gerekiyor artik.

      Sil
    4. Benimde oyle aynaya bakmadan duramiyorm.Psikoljm bozuldu universiteye gidiyorum birden atti yuzum iki uc aydr hic gecmedi normalde kremle gecerdi ama artk kremler etki etmiyor galiba bnmde kullanmam gerekiyor artik.

      Sil
    5. Bende universteye gidiyorum ordaki bebek gibi yüzleri görünce imreniyorum e bi cogu zaten bu hapi kullanmış oluyo geri kalan kısmı şanslı doğmuş oluyo :) ben de hapı kullananlar arasına giriyim dedim ama korkulacak bi hap değil emin ol benim kardeşim hiiic bi şey olmadan atlattı gözünde burun da kanama fln hiç bişey olmadı yüzü sivilce doldu sonra söndü herkesin bünye ayni da değil tabi benim kac gündür burnum kanıyo sürekli yüzümde bişey yok hala çok şükür öyle yani korkma başla biran önce bitir :) geçmiş olsn

      Sil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben haptan korkmuyorm bende sivilce izleri var sivilceden cok biraz da koyu renkli naptmsa geciremedm. Onlara iyi gelmez diye korkum yoksa haptan korkmam su an tatil oldgu icin hastaneye gidemiyorm bayramdan sonra ilk gun gidecem.

      Sil
    2. Ben haptan korkmuyorm bende sivilce izleri var sivilceden cok biraz da koyu renkli naptmsa geciremedm. Onlara iyi gelmez diye korkum yoksa haptan korkmam su an tatil oldgu icin hastaneye gidemiyorm bayramdan sonra ilk gun gidecem.

      Sil
  36. Ben de 40 gundur sabah 10 aksam 20 mg aknetrent kullanıyorum. Fakat doktorumdan hiç memnun değilim ilk ay sadece hametan verdi. İkinci ay yuzum için nemlendirici istiyorum dediğimde güneş kremin yeterli dedi. Onerdiği güneş kremi de yüzüme surunce bembeyaz kalıyor hiç emilmiyor. Ayrıca çil ve lekelerim de var 2. Ayda çillerim arttı gibi. Zaten sivilcem çok çıktı, nemlendiremediğim için kıpkırmızıyım üstüne bir de çiller arttı. Doktorumu değiştirsem sorun olur mu. Kendi doktoruna kan tahlili sonucu nasıl diyorum hiç cevap bile vermiyor hiç vi şekilde yardımcı olmuyor yani bu hapı yazıp geri çekilmekle doktor olunsaydı... Beyaz tenliyim bana onerebileceğiniz güne kremi ve yuzum için nemlendirici var mı acaba lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hametan kullaniyorum yalnizca ha bide bepanthol cilt bakimi kullaniyorum onceden de kullaniyodum bunu 3. Ayimin icindeyim su an doktor konusunda begenmediysen baska doktora git ben de degistirdim o yuzden soyluyorum sonucta belli bi doz var o dozu aştiracak doktor sana ekstra yapacagi bisey yok hepsi bunu yapacak degistirebilirsin tabi bence :) gecmis olsun

      Sil
    2. Bende hametan kullaniyorum yalnizca ha bide bepanthol cilt bakimi kullaniyorum onceden de kullaniyodum bunu 3. Ayimin icindeyim su an doktor konusunda begenmediysen baska doktora git ben de degistirdim o yuzden soyluyorum sonucta belli bi doz var o dozu aştiracak doktor sana ekstra yapacagi bisey yok hepsi bunu yapacak degistirebilirsin tabi bence :) gecmis olsun

      Sil
  37. İyi gunler benim bir hafta oldu bugun kullanalk ama korkuyorum suratim kotu olacak diye aslinda cok sivilce cikan bir cildim yok acikcasi ama soyulmaya falan basladi kotu olurmu acava

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buguun benim 70 kusur gunum sanirim onceden tek tek sayiyodum artik biraktim :) benimde cildilmde bisey yoktu kullaniyorum dedigim kisiler sen niye kullandin ne vardi da diyolar hala ama tek tuk cikanlara dahi sinir oldugum icin ve duzz bi cilt istedigim icin kullanmak istedim ben. Su zamana kadar yasadiklarimi anlatiyim hic bisey yasamadim dozumdan mi bilmiyorum :) yani dudak kurumasi var sivilce iki uc tane cikti yine stabil yani eskisi gibi ama yuzumu hissediyorum daha duz duruyo artik ilk iki ay 20 mg kilomdan dolayi 3. Ayimda 30 a cikti doktor sen kac mg kullaniyosun ? Gecmis olsn :)

      Sil
  38. Arkadaşlar bnde aknetrent tedavisine başlayalı 5 gün oldu. 22yaş/ 72kilodayım. Sitresten dolayı çok yağlı cips çikolata gibi şeyler çok tüketiyorum sivilceler çoğalınca ve azalmayınca bu tedaviye başladım. Şuan herangi bi değişiklik yok yüzümde. Banada doktorum sadece hametan verdi. 30mg kullanıyorum. Sadece bol su içmeye dikkat ediyorum ama diğer yemek konusunda hiç dikkat edemiyorum. Tavsiye ve önerilerinizi beklerim. Yağlı bir cildim ve aynı zamandada nemlendirici kullanmadığım içinde kuru bi yüzüm var. Siyah noktam çok fazla. Diğer aylardaki gelişmeleride buraya yazmayı düşünüyorum. Değişikliği görmek ve göstermek adına...

    YanıtlaSil
  39. Merhaba, benim şuanda 1 ayım dolmak üzere ama hiç yüzümde kusma olmadı aksine var olan sivilcelerim söndü cildim yumuşadı hiç sivilce çıkmadı acaba hep böye devam mı edecek ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Tam 3 ayi doldurdum ben biraktim artk sıkldım yani dudak kurumasindan yuzumun kurumasndan baska bisey olmadi gerci bende sivilce normalde de yoktu tek tuk cikanlar icin kullanmistim bosuna 3 ayimi gecirdim bence yani.. biraktim birakali 2 gun oldu daha kusma fln hiic yasamadim bi ara siyah nokta baya artti yara oldu ama onlarda sonra ben kazıdım resmen burnumu oyle yara ettim gerci 😂 boyle yani bisey olmadi bende 😊

      Sil
  40. arkadaslar bnde azıtro tedavısıne basladım bı fayda görmedım bnm cenemde ıkı yngmda 3 tane sıvılce ızım var fkat cıkan sıvılcelerın ucu yok kistık gıbı morumsu doktor aknetrente baslaylm dedı bn son ke antıbıyotık tedavsnı uygulylm dye erteledm hftya gıdecegm tahmnıme gore 1 aralıkta bu tedavye baslıycam 4 ay kullanmamaı söyledi arkdşlar kullanıp pşman olan varmı ben cok tereddutluyum

    YanıtlaSil
  41. Meraba oncelikle bu sayfayj acip bize bilgiler verdiqinz icin tesekkr ederm benm bu son ayim yani 7. Ayim ama yuzumde sivilcelerin lekerleri var delik delik sanki hala aknetrenti kullaniyorum sizce bu izler gidermi ya ya sizde de gittimi bu delik gibi izler simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  42. Merhaba bende acnegene başladım dediğiniz gibi yüzüm kırumadan bende kremlere abanma gereği duymadım size sorucağım bazen sivilcelerim kaşınıyo farkında olmadan elim yüzüme gidiyor sakıncası olmaz dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sorarsan hic dokunma kurumaya başladığından kaşınıyordur cunku iz kalma riski normaldekinden daha fazla bu ilaclari kullanirken.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Canim benim seni bilgilendirmem yanlis olur dedigin yan etkiler normal aslinda ama göz haric onu bilmiyorum yoksa kemik agrisi dudak kurumasi cok cok dogal bende aynisini yaşadım.. gözün icin doktora sor mutlaka. Bende de hic kusma olmadı ben 20 yasindayim 15 yasinda keske kullanmasaydin ergenlik sivilcesidir onlar cok asiri degil ise sivilcelerin. Zaten bende azcik vardi sacmalik yaptim kullanmakla 3. Ayimi doldurdum biraktim ben tum kullanmadim zaten

      Sil
    5. Merhaba aknetrent kullanirken sizde de sırt kas agrisi oldumu çok

      Sil
    6. Merhaba bende ikinci ayı bitirdim senin dediğin ilk bi iki hafta da çok oldu ama daha sonra hiç olmadi

      Sil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba doktorum bana 30 mglık verdi sabah 20 akşam 10 mg olmak üzere zamanını aksatsam herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ? örneğin cuma günleri sabah 7de cumartesi günleri sabah 11 de içsem ??

    YanıtlaSil
  45. Merhaba doktorum bana 30 mglık verdi sabah 20 akşam 10 mg olmak üzere zamanını aksatsam herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ? örneğin cuma günleri sabah 7de cumartesi günleri sabah 11 de içsem ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullanırken saate hiç dikkat etmedim. Önemli olan kullandığın doz miktarı karışmasın. Ama genede bir düzen olması iyi birşey.

      Sil
  46. Benim aknetrend tedavim 10 gün sonra bitecek. Toplam 8.5 ay kullanmış olacağım. Doktorum ekim de izler için gelmemi söyledi. Tam olarak nasıl bir iz tedavisi oluyor? Birde ilacı kullandığım için hiç pişman değilim. Sivilcelerim uzun zamandır çıkmıyor. Goz kurulugu içinde damla kullaniyorum. Sadece dudaklarim cok kuruyor. Onun içinde hametan kullaniyorum. Tedaviye ilk başladığımda ellerimde yanik izleri gibi benek benek izler yaralar çıktı. Bu da bir yan etkiymis. Kremi surmeyince cok kasiniyordu ve aciyordu. Onun içinde fito kremini kullandim ve hic birşey kalmadı. Yüzüm de baya düzeldi. Yani bu ilaç abartıldığı kadar büyük bişey değil.(kişinin cilt yapısı çok önemli) dediğim gibi izler için nasıl bir tedavi oluyor? Ve ne kadar sürüyor bu tedavi? Kan falan vermek gerekiyor mu?(her ay -bazi aylar 2 kere- kan vermekten bıktım)

    YanıtlaSil
  47. Ben 10 mg lık kullanıyorum ve hiç bir etkisi olmadı ilk ay işe yaradı biraz ikinci ay ise bi fark göremedim

    YanıtlaSil
  48. Oncelikle Merhaba ben 22. Gunumdeyim aknetrend ve zinc o kullanıyorum dudaklarım da çatlaklar var yüzüm soyuluyor birde burnu m kanıyor belinde ağrılar var bu normal mi herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  49. Oncelikle Merhaba ben 22. Gunumdeyim aknetrend ve zinc o kullanıyorum dudaklarım da çatlaklar var yüzüm soyuluyor birde burnu m kanıyor belinde ağrılar var bu normal mi herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  50. Normal böyle şeylerin olması. ilk 3 ay böyle yan etkiler arada olur. cildin kurudukça kılcal damarlarda çatlama oluyor. Kanama o yüzden. Bel ağrısı da normal yan etkisi. Sabretmek gerek biraz.

    YanıtlaSil
  51. Merhaba ben yıllar önce roactune tedavisi gördüm çok memnum kalmıştım ama 1 yıl sonra falan fazladıyls tekrarladı. Ben yine uzun bi süre doktor doktor gezip kremlerle çözüm bulmaya başladim ama fayda etmedi. Bu sefer 3 gün önce başka bi doktora gittim oda son çare aknetret dedi ama tahlil yapmadan verdi. Bu ilacı verdiğine başta çok sevindim ama üniversite öğrencisiyim ve yaz tatiline girdiğim için tedavimin 3 ayımı memleketimde geçireceğim. Memleketimdeki doktorum bu ilacı ilk tahlilsiz başladım diye ve yaz ayındayız diye keser mi diye çok korkuyorum.Ama böyle önemli bi tedaviye başlayınca öyle hemen bırakılmaz diyorlar. Tedavinin sonucunun iyi olacağını umduğum için memleketteki doktor ilacımı 1. Ayda kesecek diye çok korkuyorum açıkçası. Sizce öyle bişey olabilir mi? Böyle yerlere ilk defa yorum yapıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza baya gec cevap veriyorum fakat vermezsem olmazdi.Bu ilaci kullandiginiz zaman gunes kremide kullanmaniz gerek cunku leke kaliyor ve cilt koyulasiyor.yuzunuzu de firsat buldukça ılık su ile yikayin ve peceteyle kurulayin.sabunla yikamayin cunku tahris ediyor

      Sil
  52. ben de akneternt kullanıyorum ve gayet güzel gidiyor aşırı yan etkilerini de göemedim size birsorum olacak ben iltihaplı sivilceleri sıkıyorum dışarı çıkarken utanıyorum çünküçok söylenti var yüzünde çok iz kalack derin çukurlar olacak diyorlar bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  53. ben de akneternt kullanıyorum ve gayet güzel gidiyor aşırı yan etkilerini de göemedim size birsorum olacak ben iltihaplı sivilceleri sıkıyorum dışarı çıkarken utanıyorum çünküçok söylenti var yüzünde çok iz kalack derin çukurlar olacak diyorlar bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  54. Bugün doktor 10 mg akneternt yazdi sadece 1 ay kullanacaksin dedi burda 3 6 aylik sureclerden hatta ilk 1 ayin yuzde daha cok sivilce olusumundan bahsediliyor, sivilce artmasi normal biliyorum. Yani benim demek istedigim doktorun soyledigi gibi 1 ay sonunda istedigim sonucu gorebilir miyim

    YanıtlaSil
  55. Bana doktor 20 ve 10 mg verdi günlük 30 mg kullanıcam ama sabah veya akşam ikisini birlikte mi almalıyım yoksa günün ayrı vakitlerinde mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bugün acnegen tedavimde ilk günüm. Doktorun bana da toplamda 30 mg verdi. Zaten geç uyandığım için 20 mg olanı öğle alıyorum 10 mg ı da akşam alıyorum. Doktorum da 20 mg yi sabah 10 mg yi akşam tok karnına almam gerektiğini demişti. Bence sen de öyle yapmalısın.

      Sil
    2. Merhaba. Bugün acnegen tedavimde ilk günüm. Doktorun bana da toplamda 30 mg verdi. Zaten geç uyandığım için 20 mg olanı öğle alıyorum 10 mg ı da akşam alıyorum. Doktorum da 20 mg yi sabah 10 mg yi akşam tok karnına almam gerektiğini demişti. Bence sen de öyle yapmalısın.

      Sil
  56. 2 haftadir kullanıyorum saçta ve yüzde kaşıntı ve soyulma var normal mi abi

    YanıtlaSil
  57. Ben de bir soru sormak istiyorum ; ben aknegen tedavisine 1 hafta 10 gün ara verdim. (yani nedeni saçma şimdi uzatmayayım.) Açıkçası bu durum beni hala içten içe rahatsız ediyor. Tedaviye yeniden mi başlamam gerekiyor çünkü o kullanmadığım süre zarfında kuru olan dudaklarım eski haline dönmüştü.

    YanıtlaSil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. Merhaba. Ben de aknetrente 5. ayıma girdim. Ciddi anlamda düzelme var ama yanağımda ve alnımda lekeler oluştu. Güneş kremine de dikkat ediyorum oysa ki. Sizde de leke oluş muydu ve oluştuysa ne uyguladınız aceba? çok canımı sıkmaya başladı bu durum

    YanıtlaSil
  60. Merhaba,ben su an ikinci ayimdayim.ilk ay 10 mg vermisti doktor aknetrenti,bu ay 20 mg kullaniyorum.ilacin prospektektusunde kiloya gore doz alinmali yaziyor fakat 10 mg pek bir ise yaramiyor.20 mg kullanmaya basladim fakat sabah ve aksam mi kullanmam gerek ben sadece aksam kullaniyorum.44 kilo oldugum icin zarar eder diye korkuyorum.bol bol su iciyorum sadece yuzum kizariyo ve dudaklarim yara oldu kurudu.sivilce lekeleri kaliyor onlar nasil gecer bilmiyorum.yuzumde pek sivilce yok ama sivilceye egilimli bir cilt oldugu icin en kucuk gunes isiginda falan sivilce oluyor ve leke kaliyor.ah keske dogustan cildi pürüzsüz ve guzel olanlardan olabilsek ������������

    YanıtlaSil
  61. bende 4. ayımdayım ve yüzümde daha değişiklik yook sivilceden ziyade leke var yanaklarımda. Bu tedavi bitiminde izler duruyorsa bana da lazer yapar mı doktor haa birde lazer ücretli mi yoksa ücretsiz mi yapılıyor.. yanıtlarsanız çoook sevinirimmmm..!

    YanıtlaSil
  62. Arkadaşlar bende aknetrend kullanıyorum 3.ayıma başladım ilk ay 10 ikinci ay 30 şuan 40 kullanıyorum dudak kurumasından başka hiçbir değişiklik göremedim buda moralimi bozuyor ilk başlamadan önceki gibi değil tamam ama çok hafif bir fark sivilce lekelerim kıpkırmızı bunun için bi krem verdi contractubex diye bir krem 3 oldu onu kullanmaya başlayalı acaba hapın dozundan dolayı mı geçmiyor sivilcelerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak bende 4. ayımdayım 40 mg kullanıyorum şuan no fark umarım geçiş aşamasındayımdır bence senin doz az yaa

      Sil
    2. Bilmiyorum ya baştan düşük dozla başladığım içinmi acaba ama yeni yeni fark etmeye başladı şuan 40 kullanıyorum kullandığım kremde izleri geçirmeye başladı bakalım 2 haftam var 3.ayın bitmesine inşallah kurtuluruz ya

      Sil
  63. Bu ilacı kullandıktan sonra yani son aylarında yüzünde hafif tek tük sivilce çıkan varmı peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim arkadaşımın yine tek tük çıkıyo ama hemen geçiyomuş

      Sil
  64. İyi günler bende kullandım ilacı 8 ay.Bitireli iki hafta falan oldu ama hala gözlerim ara ara bulanık görüyor.Damla kullanıyorum.Sizin de olmuş muydu ve olduysa ne zaman geçti?cevap için şimdiden teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  65. İyi günler bende kullandım ilacı 8 ay.Bitireli iki hafta falan oldu ama hala gözlerim ara ara bulanık görüyor.Damla kullanıyorum.Sizin de olmuş muydu ve olduysa ne zaman geçti?cevap için şimdiden teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraba canım ben şuan 4.ayıma başladım bende göz kuruluğu var bulanıklaşma yok bu burun içinde yara olmaya başladı orayada krem sürüyorum geçiyo gene oluyo :D bide ilacı bıraktıktan sonra 2 ay etkileri devam ediyo sonra geçiyo diye biliyorum ben

      Sil
  66. Ben de başlamayı düşünüyorum fakat ilk aylarda fazla sivilce çıkarıyor diyorlar ve korkuyorum çok sivilce çıkarır mı ilk zamanlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişiden kişiye değişiyor o bazılarında hiç çıkmıyo benim arkadaşımda sadece 1 tane çıkmıştı ben 4.ayımdayım hala çıkıyor ama çok değil

      Sil
  67. Ben de başlamayı düşünüyorum fakat ilk aylarda fazla sivilce çıkarıyor diyorlar ve korkuyorum çok sivilce çıkarır mı ilk zamanlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç canını sıkma çıkar hemen söner bende kullanıyorum farkı göreceksin kullan.

      Sil
  68. Benimde 20 gün oldu başlayalı yüzümde çok soyulma oluyor dudagim çok koruyor çok kasiniyor bide su az tüketiyor um bir şey olurmu ?

    YanıtlaSil
  69. En az 1 litre iç yani bende öyle çok içmiyorum ama 1 litre kesin içiyorum

    YanıtlaSil
  70. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  71. Merhaba arkadaşlar 24 yasindayim aknetrent kullanmaya başladım fazla arastirmadim ilk göründüğüm doktordan aldım bu ilacı sabah ve akşam 20 mg olarak 5 gündür kullanıyorum ve sırt ağrılarım başladı bu konu hakkında bilgisi olan ve benzeri konuya yakın kişiler mesaj atabilir mi ?

    YanıtlaSil
  72. Benim sadece evde iş yapınca ağrıyo başka ağrım olmuyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm ben tekrar doktora gittim dozaji azaltı. Diyet yapmak gerekiyormuş doğru mu ?

      Sil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. Özel birşey hakkında sorum olacakti aknetren hakkinda

    YanıtlaSil
  75. MERHABALAR BENİM 3.AYIM BİTECEK BU AY SONU YALNIZ KIRMIZI LEKE ÇOK VAR ÇENE VE YANAĞIMIN BİR BÖLÜMÜNDE. İLK AYLAR SÜREKLİ KUSUYORDU , ŞUAN O KADA RDEĞİL 1-2 TANE BELKİ AMA KIRMIZILIK AŞIRI VAR. NE ZAMAN NASIL GEÇECEK BU KIRMIZILIK BİLGİSİ OLAN VAR MI?

    YanıtlaSil
  76. MERHABALAR BENİM 3.AYIM BİTECEK BU AY SONU YALNIZ KIRMIZI LEKE ÇOK VAR ÇENE VE YANAĞIMIN BİR BÖLÜMÜNDE. İLK AYLAR SÜREKLİ KUSUYORDU , ŞUAN O KADA RDEĞİL 1-2 TANE BELKİ AMA KIRMIZILIK AŞIRI VAR. NE ZAMAN NASIL GEÇECEK BU KIRMIZILIK BİLGİSİ OLAN VAR MI?

    YanıtlaSil
  77. Canım benim 1 hafta sonra 4.ayım biticek 5 başlıcam o kızarıklıklar bendede var böyle hani ellediğinde pürüzsüz ama görünüşte kırmızı lekeler var doktora söyle krem versin bana contractubex jelini verdi 1 ay sonra fark etti böyle kızarıklıklar söndü ama devamlı sürmekten sıkıldım belkide devamlı yapsam geçicekte üşeniyorum açıkçası 😂 Sen doktoruna gittiğinde söyle lekelerim içinde bi ilaç verin de versin hap lekelere birşey yapmıyo çünkü

    YanıtlaSil
  78. merhabalar ... ben acnegeni 6 ay kullandım ve bundan 4 ay önce doktor tedaviyi sonlandırdı fakat bundan 1 ay önce burnumda yağlanmalar ve küçük küçük sivilceler başladı ve şu an sınav döneminde olduğumdan mıdır bilmiyorum saç diplerim küçük küçük sivilcelerle dolu tekrar eskisi gibi olcak diye çoook korkuyorum sizce normal mi ? ya da sizdede oldu mu ?

    YanıtlaSil
  79. 1.ayim bitti zor da olsa 2. Ayima başlıyorum. Ben 30 mg olarak ..

    YanıtlaSil
  80. 7. günümdeyim aknetrent 10 mg kullanıorum her akşam 1 tane alıorum çenemde içi dolu sivilceler çıkıodu onlarda artış oldu :( ama onun dışında bi yan etkisi yok sanki işe yaramıyor gibi :(

    YanıtlaSil
  81. Merhaba arkaşlar yorumlarınızı okudum bende 7 aydır kullanıyorum ilk 2 ay kusma evresi oluyor sonra geçiyor ara ara çıkmaya başlıyor ama deriniz tedavi sürecinde kızarık duruyor heleki sıcak havalarda aslında kışın kullanılması öneriliyor. Gözlerde yanma kızarma oluyor suni göz yaşı yada yatmadan önce maxidex göz pomadı kullanabilirsiniz.yüzünüzü kesinlikle doktorunuzun verdiği kremle nemlendirin.diş etleriniz hassaslaşıyor . Ama sonuç şimdilik harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  82. 30 mg kullanmaya devam 2. Ayimdayım suan da fazla bi yan etki görmüyorum

    YanıtlaSil
  83. resim yok mu? ben ilk aydayım ama çalışma mantığı beni düşündürüyo acaba kilo aldırır mı bu ilaç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır aldırmıyor birazda bünyr meselesi beni zayıflattı. Sabret ilk aylar zordur bunaltır ama sonuç çok güzel olucak yüzünü nemlendir kesinlikle

      Sil
    2. geçen gün akşam almayı unuttum ve ertesi gün eskisinden çok daha fazla sivilceyle karşılaştım bu normal sanırım, ama 6 ay sonunda da böyle olmasın? etki olarak sivilce azalması değilde şimdilik dudak çatlatması ve burunda deri soyulması yüzde kuruluk görüyorum, nemlendirici ve dudak parlatıcısı kullanmayı düşünüyorum doktor hiç bişey demedi sallamadı gibi

      Sil
  84. Kış geldiği için yüzüm aşırı kurudu bepanten sürüyorum yüzüme yatarken gece iyi geliyo elimde nokta nokta kızarıklar çıkmıştı doktor kuruluğa bağlı egzama dedi bi losyon gibi birşey verdi excipial lipo baya yağlı birşey onuda hem elimr hem yüzüme sürüyorum bu liponun hyposuda var onuda gün içinde yüzümde pullanma olduğu yere sürüyorum 5.ayımın içerisindeyim yüzüm tam olarak geçmedi sivilcelerim hala var ama sivilce lekelerim kırmızı onlar daha çok sabırla bekliyorum bakalım nolcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktor bişey demedi ama eczacı yüzüne bişey sürme sadece dudaklarına sürebilirsin dedi ama sanırım yanlış biliyor sonuçta bu içten kanalları kapatıp kurutmakla ilgili dışardan gelen etken değildir, bir sonraki cildiyeye gittiğimde ne sürüceğimi sorarım şimdiden dudak nemlendiricisi aldım aynı zamanda parlatıcıda diyorlar sanırım renksiz gayet güzel

      Sil
    2. Dudaklarını vazalin pure ile nemlendir kesinlikle. Yüzün için nemlendirme kullanman lazım kuruluktan kırışabilir.2 ay yüzünde çok sivilce cıkıcak ama telaşlanma çıkması daha iyiymiş doktorum dedi ilacın etkisi oldugunu gösteriyor ve sevindi çıkmasına. 3.ayında daha cok fark ediceksin düzeldigini.

      Sil
  85. Benim de suan elimin üstünde nokta nokta kizariklar çıkmaya başladı son zamanlarda burnumun içi kuruyor kanamio ama kuru kuru içinden çıkıyor sivilceler aynı yerinde bi değişme yok arada bi saatleri unutuyorum bikaç kere icmedigim de oldu ama devam ediyorum sonucu sabırsızlıkla bekliyorum inşallah ilerleyen zamanlarda kötü yanetkilerini almam ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o şekilde yan etkiler normal olmayabilir bir doktora sor bakalım bende öyle şeyler olmadı daha 2 hafta bile olmadı tabi, ben saate de dikkat etmiyorum akşam yatmadan önce alıyorum o kadar

      Sil
    2. Sen daha yeni baslamissin veli 3 haftaya sende de başlar . Yan etkiler

      Sil
  86. Sağlık ocaklarında bu ilacı aile hekimi verebilir mi

    YanıtlaSil

  87. Benim sormak istediğim şu.Aknetrent tedavisi vucudun yağlanma ozelligini tamamen yitirmesine mi sebebiyet veriyor yoksa normale donmesini mi sagliyot.Cunku yagsiz bir cild aslinda dia etkenlere acik ve savunmasiz surekli bakima ihtiyac duyan yaslanmaya daha yatkin bir cildtir.Bu konuda deneyimini paylaşabilecek kimse var mi?Teşekkürler!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu bende çok merak ediyorum biyeri düzeltirken bir yeri bozmayalım sonuçta bana sivilce çok problem değildi aslında çok önem vermiyorumda sivilce izleri güzel değil

      Sil
    2. gittigimde doktora bunu sorucam çalışma sistemi nasıl tabi kendide biliyorsa

      Sil
    3. bu konuyu bende çok merak ediyorum doktorlar da söylemiyor aynen cilt çabuk yaşlanıyor gibi kırılıyor.

      Sil
  88. ben sırtımda ki sivilceler için kullanmaya basladım ama yüzümde lekeler olusmaya basladı fazlasıyla gecermii ??? :((

    YanıtlaSil
  89. İyi akşamlar bende sırtımdaki sivilceler için kullanmaya başladım aknetrendi 20. Günümdeyim ve günde 40 mg kullanıyorum. Şuan cildiöin kıruması haricinde yüzümdeki bütün siyah noktaları belirginleştirdi bu tam olarak ne zaman geçer?

    YanıtlaSil
  90. Bir sorum olacak ama mümkünse cevaplarsanız sevinirim..
    Şimdi ben tam 19 gündür Aknetrent kullanıyorum ve burnumda siyah noktalar fazla fazla çıkmaya başladı. Bunları takibende özellikle çenemde ve boynumda yeni sivilceler çımaya başladı. Çoğunun ucu sarımsı bazılarıda deri altı sivilcesi. Biliyorum geçiyo onlar diyeceksiniz ama evet sivilcelerin uçları 4-5 güne kararıp kabuk bağlıyolar. Ama sormak isteidiğim şu ki sürekli yeni sivilceler çıkıyo bunlar normalmi ne yapmam lazım tavsiyeleriniz benim için önemli şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  91. Benimde bir ayım doldu.23 yaşındayım ve günlük 30 mg kullandım.Bugün yine doktoruma gidip kan tahlillerimi yaptırdım.Ben sürekli su içmeye dikkat ediyorum çünkü ilaç yüzümüzden yağı giderirken aynı zamanda ciddi şekilde kurutuyor.Hatta bu kuruluktan olsa gerek bi ara burnumdaki tüm siyah noktalar dışarıya doğru çıkar gibi pütür pütür olmuştu ve ben okula gidecegim icin bu görüntü gitsin diye siyah nokta bandi takıp çektim ve burnumun gerçekten temizlendiğini gördüm.Tabi ki hemen sonra nemlendirdim.En zoru dudaklar bence.Resmen hoooop ben hap kullaniyorum diye haykırıyor.Bu yüzden evdeyken hametan dışarıda da herhangi bir nemlendirici kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  92. Saç dökülmesi yaptı mı sizde acaba?

    YanıtlaSil
  93. Sin 2 gecedirbunutuyorum atmayi simdi atsam sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  94. Arkadaşlar benim 6. Ayımın içerisindeyim 2 hafta sonra biticek ilk 2 ay sivilce artışım olmuştu ayrı o siyah noktaların çıkması hapın yüzünden hap siyah nokta ve sivilceleri temizliyo . Benim yüzümde sivilce kalmadk fakat kırmızı kırmızı lekelerim kaldı hapı kiloya orantılıntoz aldığımız işin benim 2 ayım daha var sanırım 66 kiloyum ve yüzünüze sakın nemlendirici sürmeden çıkmayın soğuktan yüzünüz tahriş olup sabaha kıpkırmızı şişmiş bir yüzle karşılaşabilirsiniz ben hap bittikten sonra leke tedavisine başlıcam bakalım inşallah sonradan sivilceler tekrarlamaz

    YanıtlaSil
  95. Meraba ben şu an 4.ayimdayim ilk ay aknegen kullandım fakat doktorum aknetrent kullanmami söyledi 3 aydir aknetrentle devam etmekteyim toplamda 4 . Ayima gireli 2 hafta oldu siyah nokta larim kalmadı ama sivilceler konusunda muzdaripim :( hiç geçmeyecekmis gibi:( kırmızı leke ve izler var hâlâ sivilceler çıkıyor tedavi surecim uzayacak diye düşünüyorum :(

    YanıtlaSil
  96. Doktor bana sadece 10 mg verdi.Günde bir kere.Benimde sivilcelerim stresten çıktı.Şuan da 5.veya 6.gün.Cildim inanılmaz yanıyor.Doktor bi merhem verdi ve dudaklar için vazelin.Şu 5.gün boyunca alnimdaki sivilceler söndü.Yüzümün yan tarafi ayni.Demem o ki yüzümün yanması normal mi ???

    YanıtlaSil
  97. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır tabiki sivilce izlerinin neredeyse çözümü yok o kalıcı iz dostum

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  98. Merhaba banada dr um aknegen verdi 10 mg bunu haftada 3 gun pazartesi carsamba cuma kullanacakmisim.sizlerin kullandigi doz cok yuksek.bana faydasi olurmu bu dusuk dozun sizce.

    YanıtlaSil
  99. Meraba bende 1 aydır aknetrent kullanıyorum. Yan etkilerini bende yaşıyorum ama kafama takılan bir sey var. Reglim gecikti 10gun. Acaba haplar geciktirme yapar mi haplar yüzünden mi?

    YanıtlaSil
  100. 8.gunumdeyim. Aşiri derece belim de agri var yurumem de kalkmam da vs. Normal mi bunlar ? Ve ilaci kullanan tecrubeli arkadaslar burda mi ?

    YanıtlaSil
  101. Biiiiiiiiir sürü kötü yan etkisi olan bu ilaca insanlar çok korkarak başlamış ve sivilcelerinin geçtiği kadar geçmediği arkadaşlar da çok.İnsanlara bu konu hakkında bilgi vermeden önce bütün yan etkilerini yazmanız size verdiği faydalarını sanki herkese vercekmiş gibi yazmamanızı öneririm.O kadar çok kullanan o kadar farklı yan etkilerle karşılaşanlar var ki çok basit bir ilaçmış gibi lanse etmeyin lütfen.Artık ilaçlara ilk çözümmüş gibi atlayan insanoğlu ile karşı karşıya bu dünya lütfen ama lütfen önce sizin cildiniz için uygun olabilecek doğal çözümler deneyin 1yıl sadece 1yıl denemeniz hayatınızdan bir şey çalmaz eğer hala hiçbir doğal yöntemin faydası olmamışsa işte o zaman en son çareniz olarak gidin doktora zaten en sevdiğiniz şey doktora gidip ilaç kullanmak.Böyle yazıları okuyup hemen harekete geçmek yerine de aklı başında size objektif fikirler verecek insanlara da danışın, iyi günler

    YanıtlaSil
  102. Saç dökülmesi kaç ay sonra başlıyo

    YanıtlaSil
  103. Benim yara yapmıştı ama sivilce yarasıydı sağ yanağımda çukur oluştu ama öyle derin değil hafif fondeten sürünce çok az belli oluyo sürmeyince hiç belli olmuyo martın ortasında yarrabi şükür tedavim bitiyo fakat kırmızı sivilce lekelerim var yüzüm pürüzsüz ama leke var eğer 1 yıl içerisinde geçmezse ki geçer lazer yaptırcam ama geçer contractubex vermişti daha önceden artık yüzümde tahriş ettiği işin bu sefer scarex verdi ilacı bıraktıktan sonra tamamen leke kremlerine dönücem bakalım nolcak geçer inşallah ama artık eski kırmızılımları yok bazen çok kızarıyolar bazen hiç kızarmıyolar inşallah geçer

    YanıtlaSil
  104. Evet sivilcelerimi yara gibi yaptı son 9 günüm kaldı 7.5 ay kullanmış olucam yüzümde sivilcem yok fakat hala kırmızı kırmızı lekeler var :(

    YanıtlaSil
  105. Bende 3 gün sonra 4. Ayımı bitireceğim ilk ay 20 diğer aylar 30 mg kullandım 22 yaşındayım ve 43 kiloydum ilaç yüzünden malesef 5 kilo verdim biraz iştahımı kapattı ama önemli bi problem değil sağlığım tahlillerim gayet iyi. Ben hiç bir yan etkisini yaşamadım dudaklarım hariç :) unutup bazen güldüğümde karpuz gibi yarılabiliyor ama düzenli hametan ve vazelin kullandığımda eser yok birde 2. Ayın sonralarında ellerimin üzerinde kırmızı benekler çıktı sonra kuruyup kırmızı yara oldu onlar içinde doktorum locoderm yazdı sadece 10 gün kullan dedi ve geçti tabi şuan yine tekrarladı çünkü havalar soğuk ve sürekli el yıkayınca cilt kuruyor. Unutmadan 2 aya girişte doz yükselince sırt ağrısından ağladığım olmuştu ama merak etmeyin geçiyor. Suratım için nemlendirici kullanmadım çünkü önceden o kadar yağlıydı ki kuruması hoşuma gidiyordu saçlarım yıkadıktan 3-4 saat sonra tekrar yağlanıyordu falan onlar tamamen eskide kaldı :) ama şimdi hametanı suratımada sürüyorum ağız ve burun çevrem göz altlarım fazla kuruyor buda kırışıklığa sebep oluyor malesef. Tedaviden öncede excipial lipo kullanıyordum tümmm vücudumda çünkü suratım ve sırtım hariç her yerim aşırı kuru pul pul soyuluyor şimdi daha da kuru. Geleyim sivilcelerimin durumuna, gün yüzüne çıkmış sivilcem yoktu deri altında olan pütür pütür sıkınca sert yağ şeklinde olan sivilcelerim vardı sırtımda da aynıydı ve suratım aşırı yağlı ve siyah noktalıydı bende kusma dönemi olmadı sadece ilk ay yediğim yiyecek dokunmuş gibi kızardım dalgalı dalgalı gözüktü sonra geçti ilk suratım sadece yağı dışarı attı ve herrgün soyuldu hala soyulmaya devam ediyor sıcak suyla yıkayınca hamur gidi oluyor. İlaçtan sonrali sivilcelerinize ellememenizi tavsiye ederim cilt yağlanmayı durdurunca izleri onaramıyır leke kalıyor haliyle, benin bu tedavimden önce 8 aylık jel tonik maceralarım oldu suratım mı yanmadı neler neler yaşadım şuan çok mıtluyum hiç bir şey yok sadece regl olmadan önce 1-2 tane çıkıyor o kadar. Daha ne kadar kullanıcam bilemiyorum kiloma göre 5 ay yeterli gibi düşünüyorum ama bakalım doktorum ne diyecekk. Birde küçük bi sorum var yaşayan arkadaşlar var mı bilmek istiyorum. Neredeyse hiç su içmeyen bi insanım ilaçla beraber ilk 2 ay 1 lt su içtim sonra tekrar bıraktım malesef ilaç bana aşırı kabızlık yapıyor ve o sebepten şuan çok büyük bi sorunla karşı karşıyayım :( anal fissür.. ve önemli olmadığını düşündüm 3 ay boyunca unursamadım o kadar acıya rağmen ve kronikleşti ilaçtan olduğunu düşünüyorum kesinlikle ve su içmesem dahi aşırı tuvalete gidiyorum bildiğin vücudumu kuruttu sizde de böyle problemler oldu mu ? Bir başka arkadaşımda böbrekleri kurumaya başladığı için 1. Ayda bıraktı 1 ay böbrekleri için iğne olarak tedavi gördü böyle sorunlar yaşayan var mı ?

    YanıtlaSil
  106. İlaç bende dış hemoroid oluşturdu ara ara kanamalarım oluyo makattan fazla değil ama oda çok kabız olduğum zamanlar 1 haftam kaldı sonra hapa veda umarım tekrarlamaz sivilcelerim böbreklerimde sorun olmadı spora başladım bu son ay su içmem için yani aşırı pek içmiyorum 1.5 lt yetiyo bana ayrıca bu ilaç sadece benimi zayıflatmadı 😂 Kullanan arkadaşlarımda hep kilo kaybı bende yok 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün doktorum kişiden kişiye değişir kilo sende vermişsin olur öyle dedi yani kilo kaybı derken iştahsızlık yapıyor sadece, kilo alayım diye çerez çikolata çok kaçırdım geçtiğimiz ay trigliseridim 77den 301e çıkmış anlamıyorum 40 kiloyum kansızlık olması lazım ama bende kanda yağlanma ve kanım 14,5 çıktı 😄 Benim daha hemoroide dönüşmedi sağlık ocağında 2 krem yazdırdım ve hala ilaç içerken hariç su içmiyorum son 2 ayımmış bakalım düzelicek mi 😄

      Sil
    2. Bende ilac haric su icmiyorum, en son ilac yazdirmaya gittigim doktor cok abartti bobreklerin kurur olursun dedi zaten o ara sinirliydi bakin hocam herseyin zarari velar eger gercekten cok zararliysa kullanmiyim yada subicmeyr zorluyik kendimi gibibguzelnbir aciklama yaptim hala kezbanlik yapti iyi dedim tamam icerim yazin

      Sil
    3. Bana çok garip geliyor zaten suyu içiyorum aradan 5 dakika geçmeden patlicak gibi oluyorum sonra tekrar yani içtiğim su direkt süzülüyor gidiyor içmesem bile çok sık gidiyorum doktora söyledim tahlillerimi gösterdi hepsi bu konuda sinirli zaten bak değerlerin normal birşey yok dedi kestirip attı

      Sil
    4. benim o gittigim son doktorun birşeyden anladığını sanmıyorum o yüzden uzatmadım tamam içerim yaz dedim geçtim

      Sil
  107. İlaç ne zaman etkisini gösteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aşırı sivilcem yoktu kusma dönemide geçirmedim öyle abartılı kullanmaya başladığım gibi yağlanma arttı sonra sivilcelerim ve yağlanma gitti ara ara yanaklarımda çıktı ellediğim için çok az koyuluk kaldı yani tamamen gitmesi 3 ayı buldu 4. Ayım bitincede doktorum suratın artık oturmuş dedi

      Sil
    2. Benim 3 ayım bitti biraz etki etti neden geçmedi acaba

      Sil
    3. Geçmediden kastın bir kaç tane çıkıyor anlamında değildir umarım çünkü tedavi bitsede özel günlerde yine çıkabilir benim mesela sabah kalktığımda gözümün altında kırmızı şişmiş bir sivilce vardı akşam baktım sönmüş hafif pembelik kalmış ve mg göre etkisi değişebilir ki en önemli sebep kişiden kişiye göre değişir bunlar biraz sabır işi bu ilaç. Birde trigliserid kaç çıkıyor sizde söylerseniz sevinirim benim yüksek çıkınca tedirgin oldum doktorumda zaten bakmadı bile bu ay gerek yoktu tahlile dedi ben yaptım yinede trigliserid 300 çıktı dedim yağlı yemişsin dedi o kadar

      Sil
    4. Artık sivilce çıkmıyor yüzümde toplasan 7-8 tane sivilce var ama çok fazla leke var

      Sil
  108. Merhaba arkadaşlar, 20 yasindayim fazla sivilce yok yüzümde sadece boynumda ( çeneme doğru ) olan bölgede çıkıyor Çenemde çıkıyor. Benim sorunum çene bölgesinde cok kırmızı leke var daha önceden çıkan sivilceleri sıktığım için olduğunu düşünüyorum ve tedaviye baslamaya karar verdim cünkü yuzumde fazla sivilce olmasa bile lekeli duruyor. Tedavi yüzümü temizler mi lekelere faydali olur mu?

    YanıtlaSil
  109. Lekelere bi fayda etmiyor benim tedavim biteli 3 gün oldu yüzüm tertemiz oldu sivilcem kalmadı fakat kırmızı lekelerim duruyo eğer sivilcen yok ise lekelerin için doktor ya scarex yada contractubex vericek leke kremleri verir hapa başlatmaz

    YanıtlaSil
  110. Ben kullanıyorum, ilk ayımdayım. Ramazanda kullanan var mı? Nasıl oluyor,ağız kuruluğu çok oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kaç mg kullanıyorsun

      Sil
    2. Kişiden kişiye değişir şimdi dene kendini, ama ilaçla birlikte su fazla tüketmelisin kesin şart değil ama sorun yaratabilir ve yaz ayında güneş kremi kullanmayı unutma 😊

      Sil
    3. Teşekkür ederim 😊

      Sil
  111. İlacı kullananlara bir sorum var en fazla kaç mg kullandınız söylermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorun kilona, sivilcelerine, tahlillerine ve yayacağı aya göre değişir herkeste ben 22 yaşınsayım 40 kiloyum ilk ay 20 diğer aylar 30 olarak devam etti ve 6 ay sürecek son 1,5 ayım kaldı. Son 2 gündür felaket eklem kas ağrısı ve baş ağrısı çekiyorum bundan dolayı mı yoksa antidepresan da kullanıyorum oda yapar mı bilen var mı 😫 Kas ağrısı için ne kullanabilirim ?

      Sil
    2. Hacamat yaptırabilirsin, fizik tedavi merkezlerinde yapıyor ftrciler

      Sil
    3. Ben ilk ay 30mg ikinci ay 40 üçüncü ayda 50mg aldım şuan dördüncü ayım ve yine 50 mg verdi devam ediyorum eklem ağrısıda çok az oldu

      Sil
  112. Ben ilk ay 30mg ikinci ay 40 üçüncü ayda 50mg aldım şuan dördüncü ayım ve yine 50 mg verdi devam ediyorum eklem ağrısıda çok az oldu

    YanıtlaSil
  113. Doktor güneş kremi kullanmazsan iz kalır yüzünde dedi baya korktum öyle bir şey oldu mu?

    YanıtlaSil
  114. Ya genelde kış aylarında verilen bi ilaç ben şuan 1 saat dışarı çıktım burnum yanaklarım çok kızardı bendd kullanmıyorum az kaldı bitmesine diye çok pahalı çünkü vichy güneş kremi. Daha sonradan leke olur mu bende çok korkuyorum iki yerde böyle toplu iğne kadar küçücük kahve rengi leke çıktı o kadar

    YanıtlaSil
  115. ben 40mg kullanıyordum çok fazla yüzümde deri soyuldugu kötü gözüktüğü için 20 ye düştüm birde ben haftada ortalama 2-3 gün unutuyorum

    YanıtlaSil
  116. Bu pek doğru bi kullanış değil doktorun böyle bi öneride bulunacağını düşünmüyorum haftada 2-3 gün atlamanda olumlu sonuç almanı engelleyebilir

    YanıtlaSil
  117. İlaç bittikten ne kadar sonra yan etkileri kayboluyo

    YanıtlaSil
  118. 1 ay kadar sürede, bol su içerek vücuttan atabiliyosun ilacı. Yan etkileri de büyük ihtimal geçer :)

    YanıtlaSil
  119. Benim yuzumde cok yaglanma var arkadaslar yag bezeleri minik minik ve gunes lekelerim bu ilaci onerdiler birde bu ilac ten rengini cok beyazlatip hirtlak gibi yapiyimus dogrumu yorum bekliyim lutfen

    YanıtlaSil