29 Nisan 2014

5. Ayın Sonu! :)

Çabucak geçen bir ayın daha sonuna geldik efenim.
Hemen konuya gireyim.

Doktorum geçen ay iki ayda bir tahlil yapacağını söylemişti. Bu ay yaptırdım, bütün değerlerim normal çıktı. Yine aferini kaptım.
Dozumu hesapladı, gelecek ay son defa geleceksin dedi. Veda hüznü sardı bizi :))

Daha önce çok defa söyledim, ilacımı seviyorum. Bırakınca sanki birden cildim bozulacakmış gibi hissediyorum. Ama olmazmış öyle şey, benim kuruntummuş :))

Benim doktorum izinli olduğu için iki ay önce başka bir doktora gitmiştim. Gözenekleri sorduğumda onların çaresi yok demişti.
Kendi doktorumun çok ilgili ve bilgili olduğunu defalarca söylemiştim burda. Bir de kendi doktoruma sorayım dedim. Hemen eline ışığını aldı. Yüzümü inceledi. İlaç tedavin bittikten sonra merhem veririm sana dedi. 
Gözenekler için en etkili yöntem ilaçmış. Ama ilacın yarıda bıraktığı işi bu merhemler tamamlıyormuş.

Son bir aydır gözeneklerimde inanılmaz bir küçülme var zaten. İlaç tedavim bittiğinde hala gözenek görürsem yüzümde doktorun yolunu tutar merhemimi alırım. 

Bu arada 5. Ayım bitti ama dermoskin yüz yıkama köpüğüm hala bitmedi. Daha önce de yazmıştım,  şiddetle tavsiye ederim. 

Bu aylık da bu kadar. 
Hoşçakalalım :))

70 yorum:

  1. Doktorunuzu önerme sansınız varmıdır acaba. aknetrent kullanmaya basladım fakat doktorumdan memnun değilim ve bundan önce 2 seneye yakın krem tedavisi ile 4 doktordan geçtim yine bir sonuc olmadı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç cevap vermiş olmanın mahcupluğuyla birlikte üzülerek söylüyorum ki aynı şehirde değiliz. Doktorumu önermem bir şey ifade etmeyecektir :)

      Sil
    2. Bugün benimde ilk günüm, bir sürü tedavi yöntemi denedim. kremler, haplar , çeşitli karışımlar denedim. Hatta bi ara yüzüme votka sürüyordum :D iyi geliyordu. Ama sonradan bunun Raccutane gibi bir ilaç ile geçeceğini anladım. Tahlilimi yaptım. Doktor bana bu Aknetrent verdi hiçbir bilgim yoktu hatta raccutane vermedi diye doktora kızmıştım . Ama şu an sayenizde umutluyum. Size Sorum: Okul ve ders esnasında estetik bakımdan ilaç ne kadar etki yapıyor yani çok mu kötü oluyo ya korkuyorum :)

      Sil
    3. ya acaba çokmu kötü görünüyo sonraki aylar okul başlayınca falan ? :)

      Sil
    4. İlacı kullandıktan sonra neden daha önce kullanmamıştım ki diceksin :) mutlaka zor günlerin olacaktır, bir gün dudak kremini sürmeyi ihmal edersen bir hafta kıpkırmızı ve hafif yaralı dudaklarla gezeceksin misal. Ama ne olursa olsun bu dönemin geçici olduğunu düşünüp mutlu olacaksın. Ben ilacımı çok seviyordum, her geçen gün daha güzel bir cilde sahip oluyordum çünkü. Sana tavsiyem, ilaca asla kötü gözle bakma. Cildin ne durumda bilmiyorum, ama ilaca şimdi başladıysan en çok şubat ayında insanlar ilacı hala neden kullanıyorsun ki, şahane olmuşsun bırak artık diyecek. Ama asla onları dinleme! Doktorun ne zaman bitirebiliriz derse o zaman bırak.
      Bana gelince, benim hiçbir zaman insan içine çıkamayacak ya da kendimi rahatsız hissedecek kadar kötü bir cildim olmadı. İlacı kullanırken de bu durum değişmedi. Kimileri kolay atlatıyor bu süreci, kimileri biraz sıkıntılı. Umarım senin bu sürecin de en az benimki kadar kolay olur. Çok çok uzattım, toparlatamıyorum da :) kullandığın ürünlere dikkat et. Dudak kremi olarak mutlaka blistex med plus al ve sürekli yanında bulundur. Doktorunun kullan demediği hiçbir şeyi yüzüne sürme. Güneş kremini kış ayında dahi ihmal etme. Ve çokça sabret :) sonu tahmininden iyi olacak :)
      bak hala uzatıyorum :) şimdiden geçmiş olsun :)

      Sil
    5. benım gecmıyo arkadaslar..

      Sil
  2. Merhaba ayları tek tek anlatmışsın bende 4.aya girdim yüzümde azaldığını söylüyor çevremdekiler ama bana hep aynıymış gibi geliyor. Neden 6.ay bitince yazmadın ki bir şey? Geçti mi sivilcelerin? Önceki halin sonraki halini atsana bi. Bu arada çok güzel anlatmışsın teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)
      7. ayımı bile bitirdim. Ama başımda bir kpss belası var. İnternete pek giremedim bu sürede. Bu belayı bir atlatırsam tüm süreci son kez bir derleyip toparlayacağım inşallah :)
      Sen her gün aynaya bakıyorsun, o yüzden fark etmemişsindir. Biraz da psikolojik galiba :) Bu ilacı kullanıp da faydasını görmeyen tanımadım hiç. Sabretmek gerek birazcık. Biraz da aynaya güzel bakmak :)
      Sivilcem çok yoktu zaten. Dönemseldi benimkiler. Stres var malum :) İlacı kullanmaya başlar başlamaz yok oldular. İlacı kullanmaya başladıktan sonra hiç çıkmadı diye hatırlıyorum. Sivilce ne pardon? :) İlacı gözenekler için kullanmaya devam ediyorum. Cilt konusunda biraz takıntılıyım da :)
      Önceki/sonraki yapmak için ilk aylarda fotoğraf çektim bol bol. Sonra telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayınca boooooom! :)
      Çok uzun oldu ama bir de şey yaa... Yarına (5 temmuz) kadar bunu okursanız kpss için dua eder misiniz pls :))

      Sil
  3. Doktorun onerdigi gozenek sıkılaştirici kremi anlatirmisiniz adi nedir ne kadar etkili oldu

    YanıtlaSil
  4. Dün tam 6 ayım bitti 7. Aya girdim ilk iki ay 30 4 ay 40 mg kullandım ilk ayları özetleyecek olursak stabil olarak dudak kuruluğu ama benimki çok vahim durumda değildi hametan ve kantaron yağı kullandım ikinci ayda elimde ve kafamda fındık büyüklüğünde sivilcemsi yaratıklar çıktı bu yüzden ilacı bir hafta bırakıp antibiyotik tedavisi aldım bun un dışında gözümde kaşınma çok oldu hala da var halsiz hissediyorum aslına bakacak olursaniz ben yan etkileri en minumum düzeyde yaşıyorum bazen acaba bu ilaç benim bünyeme etki etmiyor mu diye düşünmeye başladım yüzüme gelecek olursak dokunduğun zaman pürüzsüz yumuşak bir cilt var ama izlerim ve gözeneklerim geçmedi geçecek gibide durmuyor iki ayım kaldı inşallah bu süreçte daha iyi durumda olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdeki kaşıntı bende de çok oldu. Başta önemsemedim ama sonra akşamları bir de şişmeye başlayınca göz doktorunun yolunu tuttum. Cildiyeye gittiğinizde göz doktoruna da uğramanız iyi olabilir. Bir suni gözyaşı verir, sorun çözülür :))
      Benim durumum da aynen sizinki gibi. Ben de bu süreci çok kolay atlattım. Başta ben de acaba etki etmiyor mu dedim. Ama sonuca bakınca gayet de etki etmiş yani :))
      Bence biz en kötüsüne hazırladık kendimizi. İnternette çok araştırma yaptık, herkes felaket tellalı gibi çok çok zorlanacağımızı yazdı durdu. Ben bu 7 aylık süreçte bir kere bile ilacı bırakmayı düşünmedim. Her gün aynada daha güzel, daha sağlıklı bir yüz gördüm. Heeyyy, bu yazıyı okuyan, korkma yani, ilacı kullanınca öcü olmayacaksın :))
      İzler ve gözenekler tamamen geçmeyecektir büyük ihtimal. Doktorun sana ilaç tedavin bittikten sonra merhem tedavisi uygulayacaktır. Bana Avene'in bir ürününü verdi. Bende iz kalmadı hiç. Ama gözeneklerim için istedim. İlaçtan daha çok soyduğunu söyleyebilirim. Ama sonuç hakkında yorum yapabilmem için daha erken. Çok kullanamadım çünkü. Bitirince onun da yorumunu bırakırım buraya :))
      Hepimize geçmiş olsun :)

      Sil
  5. Merhaba:) Ben de bugün başlayacağım ilaca.Benim sivilce problemim de 7 yıldır vardı.Bir sürü tedavi denedim ama maalesef olmadı.Sivilcelerim oldukça büyük ve çok.yazdıklarının hepsini okudum.Bana yararın dokunacağına eminim.Kremler vs... Takip etmeye devam edeceğim. Umarım sınavın iyi geçmiştir istediğin olmuştur! :) ilacı kullanıım sırasında sorularım olabilir sorablirim umarım cevaplarsın.Çünkü yardıma ihtiyacım olacak gibi:) Esen kalın! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa! :))
      Hiiiii, 2. ayına girmişsin bilee :)
      En zor süreci atlatmışsın, hadi geçmiş olsun :)
      Öncelikle geç yazdığım için özür diliyorum. Sınavdan sonra ufak bir tatil, arkadaşlarla biraz zaman geçirmek falan derken iyice koptum buralardan. Ama buralardayım artık. Soruların olursa ve yardım edebilecek bilgi ve tecrübeye sahipsem yardım etmekten büyük şeref duyarım :))
      Sınavım çok iyi geçti. Devlet baba tercih yapmamıza müsade ederse atanıp çocuklarıma kavuşacağım inşallah :))
      Göz açıp kapayıncaya kadar bu süreci atlatırsın inşallah :) Hoşça kal :))

      Sil
  6. Merhabaaa. Ben çok geç baktım cevabına. Dua edemedim.. Sen de geç yazdın çünkü. İnşallah ''hayatın boyunca'' Allah gönlüne göre verir :)

    6 ay diye biliyordum sivilce sürecini ben. Uzuyor mu yoksa?? Ben yarın 5.ayımı bitiriyorum. Sadece iz ve çukurluklar kaldı, dokununca hissedilecek sivilce kalmadı. Sence 1 ay içinde bunlar geçer mi yoksa süreç uzar mı? Tekrar teşkürler hanfendi bu arada hızlı ol :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk hızlı oldum :)
      Bu yazımda, gelecek ay son kez geleceksin dediğini yazmışım Yani 7. ayım için ilaç yazacaktı. Planlandığı gibi gitti her şey yani :) Almamız gereken belli bir doz var. O dozdan fazlasını vermiyorlar diye biliyorum.
      İzler için krem veriyor doktorlar. Bana Avene'in bir ürününü verdi doktor. Gözeneklerimin kökünü kazımak için onu kullanıyorum. İlaçtan daha çok soyuyor :)
      Çukurluk yoktu bende. İlacın çukurlara faydası olmadığını okumuştum. Ama internette yazıyorlardı, onlar için de çeşitli tedaviler var. Biraz acılı, cesaret edebilir misin bilemem :))
      Sınavım çok iyi geçti. Tercihleri bekliyorum. Kaçıranlar ve tekrar dua etmek isteyenler için iyi bir yere atanmam için dua etme etkinliği başlatıyorum :) Buyrunuz efenim :))

      Sil
    2. Merhaba tekrar. Duanı ediyorum cuma namazına gidiyorum şuan :))
      Sonra da doktoruma gitcem 5.ayım bitti. Sana da doktor kadar güvendim nedense. 6.ay sonunda izler kaybolur mu sence? :)

      Sil
    3. Bende hiç iz kalmadı. Kalanlar var bildiğim kadarıyla. Onlar için de iz tedavisi uygulanıyor. Doktorumun bana gözeneklerim için verdiği krem de iz tedavisinde kullanılıyor zaten. Yani 6. ayda da geçmezse -ki görmeden geçer ya da geçmez gibi bir yorum yapmam işkembeden sallamak olur- doktorun gerekli tedaviyi uygular. Kendinizi Türk hekimlerine emanet ediniz :)
      Uzman doktorunuz bildirdi :))

      Sil
    4. Ahahahah sana soru sordukça sorasım geliyo çok iyi anlatıyosun teşekküür ederim hanfendi varmı bi isteğiniz :))

      Sil
    5. Ahahahhh sen bir de beni atanınca sınıfta gör :))
      Canınızın sağlığı efenim :))

      Sil
    6. Instagram yada Facebook hesabını verir misin cildimin fotoğraflarını atayım benim cildimde hep gözenekli 2.aydayım dahs

      Sil
  7. Merhaba bende size mail attım ama görmezsiniz belki diye birde burdan yazmak istedim. Bloğunuzun sıkı takipçilerindenim. Sizin sayenizde bugün aknetrent kullanmaya başladım. Bütün tavsiye ettiğiniz ilaçları aldım kullanıcam. Umarım sizin kadar hafif atlatabilirim bu tedaviyi ama korkmuyoda değilim yüzümün alıcağı görüntüden. Size yol gösterici olduğunuz için teşekkür ederim. Yeni tavsiyelere açık biri olarak desteğiniz için teşekkür ediyorum. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden merhabaa :)) Bu güzel sözlerin için ben çok teşekkür ederim. Mahcup ediyorsun :))
      Mailde uzuuuuuuun uzuuun anlattım, durumlarımız çok benzer. Sen de kolayca geçireceksin bu süreci eminim.
      İlacını sev, yüzündeki her değişime -sivilceye bile- pozitif bak, bak bakalım nasıl birden bitmiş 6-7 ay :))
      Geçmiş olsun, sevgiler bizden :)

      Sil
  8. Merhaba ben de aknetrente başlayalı daha bi kac hafta oldu ama ilaca basladiktan sonra daha dogrusu 3 gün önce çenemde iltihaplı bi sürü başlı ve cok agrili bi suru sivilce çikti daha once boyle bisey olmamisti hic ellemedim ama gittikce butun ceneme sardi kendimi cok kotu hissediyorum ilac vücudmla uyum saglayamadi galiba balkona bile cikmiyorum doktorimami gitsem yoksa ay sonundaki kontrolü mü beklesem bilmiyorm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülin,
      Bende böyle bir durum olmadı hiç. Aynı durumu yaşayanları biliyorum ama onlarda da ağrı oluyor muydu bilemiyorum. Doktora gitmene bir haftadan fazla bir süre varsa gidip bir görünmeni öneririm. Daha azsa ve ağrıların dayanılır hafiflikteyse bekleyebilirsin. Ya da git, için rahatlasın :)
      Ne desem bilemedim, gördüğün üzere. Yardımcı olamıyorum, kusura bakma. Doktora gittikten sonra beni de bilgilendirirsen sevinirim.
      Geçmiş olsun :)

      Sil
  9. Teşekkür ederim zaten yarın ilk işim doktoruma görünmek olucak :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben 1.5 aydr bu ilacı kullanıyorum faydası var ama ben yeni çıkan sivilcelerle ugrasiyorum istemsiz olarak iz kalmasından korkuyorum iz kalır mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Bu konuda uzman olduğum söylenemez, ama gözlemlerime göre ilaç tedavisi esnasında çıkan sivilcelerin izi kalmıyor. Ama kalacak olsa bile üzülme, onun da tedavisi var. Şimdi nasıl ki her gece nemlendiricini sürüyorsun, o zaman da iz kremini süreceksin. Tedavinin sonunda tertemiz, pırıl pırıl bir cildin olacak. Korkularını bir kenara bırak, aynada bebek gibi bir cilt görmen çok yakın :))

      Sil
  11. Cevabınız için şimdiden tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  12. Ya yuzum icin uygun bi nemlendirici onerebilir misin 9.gunum henuz ama pul pul dokulmeye basladi simdiden arko nem in el yuz ve vucut kremleri ise yarar mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmetik ürünlerin cilde yararından ziyade zararı olduğu söyleniyor. Arko gibi kremleri yüzünüze sürmemenizde fayda var. Doktorum bana La roche posay'ın effaclar h serisini önermişti. Yüzümün çok hassas olduğu bir dönem dışında oldukça memnundum. Blistex gibi "Mutlaka bu markayı alın!" demiyorum, ama denedim, memnun kaldım. Kullanabilirsiniz :)

      Sil
  13. Merhaba,
    Ben sadece kpss sonucunu merak ettigim için yaziyorum :) Şaka bi yana ilaca yarin basliyorum arkadasim. Cok aciklayici cok guzel yazmissin. Ancak benim tek korkum yüz kizarikligi. Yuzde sivilcelermi kizariyor tenmi kizariyor bilmiyorum. Kimi arkadasim hic kizariklik olmadigini soyluyor salliyor diye dusunuyorum :) Isim geregi prezantabl olmak zorundayim. Cok kuruluk ve kizarik olmasi durumunda nemlendiri esliginde fondoten kotumu durur gozumde canlandiramiyorum. Bide kaş falan alirken kizariklik olacaktir diye tahmin ediyorum. Kafaya koydum sonuna kadar kullancam insAllah ama kullanim suresi boyunca kullandigimizi bile caktirmayacak ufak püf noktalari varsa paylasmani rica ediyorum :) Bu arada yuzumde az sivilce var ama 10 senedir var ve ayni yerlerden ciktigi icin artik iz boyutunda. Her neyse doktoru bile gectim bana kullanan kisiler lazim dolayisiyla sorularimla ilgili yardimlarini rica ederim. Simdiden tesekkurler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Sivilceye çok yatkın bir cildiniz varsa sivilcelerde kızarıklık yaşar mısınız bilemicem. Ama sizin de benim gibi sivilceleriniz stresten kaynaklanıyorsa ilacı kullandığınız dönemde sivilce görme ihtimaliniz bile yok, rahat olabilirsiniz :)
      Yüzdeki kızarıklık konusuna gelirsek, bende yüz kızarıklığı çok oluyordu. Ancak bütün gün kırmızı bir yüzle dolaşmadım elbette. Yüzümü yıkadıktan sonra, nemlndirici veya güneş kremi sürdükten sonra beş dakika falan yüzüm kızarıyor, yanıyordu. Ancak bu en fazla ilacın etkilerini en yoğun hissettiğim dönemde 10 dakika sürmüştür. Sonra normale dönüyordu. Yani evden çıkacağınız zaman her zamankinden 5 10 dakika önce hazırlanmanız gerekicek. Ben hiçbir zaman dışarda kırmızı bir suratla dolaşmadım :)
      kaş alma işlemini de mutlaka gece yatmadan önce halletmeye çalışın. Çünkü onun kızarıklığı beş dakikada geçmiyo :)) yarım saat falan kızarık kalıyor. Zamandan tasarruf için gece yapmak önemli :)
      Ben özel günler haricinde fondöten hiç kullanmadım. Doğal görünümlü makyaj taraftarıyım. Fondöten bazen kapatıyorum derken daha fazla burada kusur vaaar diye bağırıyor :) ilacı kullanırken de sadece bb krem kullandım. Hem yüzümdeki ışıltıyı kaybetmiyordu hem de cildi pürüzsüz gösteriyordu.. 4 5 ay sonra ona da ihtiyacım kalmadı. Öyle güzel bir cilde sahip olacaksınız ki fondötenle o güzelliği kapatmak istemiceksiniz :))
      püf noktası nemlendirici. Ben deli gibi dudaklarımı yüzümü nemlendirirdim. Çevremdeki hiç kimse ilaç kullandığıma inanmazdı. Dudaklar için mutlaka blistex medplus ı öneriyorum. Kullandığınız sürece dudaklarınız asla krumayacaktır. Ben son aylarda cildim biraz kurusum derisi dökülsün diye nemlendirmeyi bırakmıştım. Ona rağmen kötü bir görüntü oluşmadı. Ama siz yine de ilk aylarda dikkat edin. Son aylara doğru zaten gidişata göre bir ayarlama yaparsınız.
      Bu süreçte çok su tüketmek faydalı diye biliyoruz. Fakat ben uygulayamadım. Umarım siz uygulayabilirsiniz :))
      Önünüzde uzun ve keyifli bir yol var. Mutlulukla geçirmeniz dileğiyle :)

      Sil
  14. Çok teşekkür ederim :) Hemen cevap yazamayacagini dusundum Allah razi olsun yine yardima koşmuşsun :) Kremler dahil önerdigin herseyi dikkate alicam :) Bugun basladim sizin gibi guzek yaklasan arkadaslar saolsun bana tam gaz verdi insAllah guzel sonuclar alirim. Tekrardan tesekkur ederim saol kendine dikkat et guzel arkadas :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi hayırlı olsun, aramıza hoşgeldin :)

      Sil
  15. Merhaba 2 aydır aknetrent kullanıyorum.yorumları okudum.az çok bilgi edindim.KPSS sonucnuzu merak ettim.inşallah atanmıştırsınız.sizdebize dua eder misiniz hem cildimiz icin hem de KPSS ataması için;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Hadi en ağır geçebilecek dönemi atlatmışsınız, bundan sonrası aynada iyilik güzellik :))
      KPSS sonucum çok soruldu burda, aramızda bir bağ kurulmuş, ne mutlu bana :) Eylülde 26'yı açsaydım atanacaktım. Ama ailem izin vermedi. Kötü yerleri de yazdırmadılar. Ben de cesaretsizdim zaten, ailemi bahane ederek açsam mı açmasam mı düşüncesinden kurtuldum :))
      Şubatta atama olacak yeniden, o zaman 26'yı açsam mı acaba diye bir derdim olmayacak, zaten ilk 19 kişinin içindeyim :)
      Sizin için de elbette dua ederim. Umarım gönlünüzden geçen yere hiiiiiç sene kaybetmeden atanırsınız :))
      KPSS'ye hazırlanmak zordur ama beklemek en zoru. Allahım sabrınızı da bol bol versin inşallah :)
      Dert ortağı buldum, yorumu bitiremiyorum :D Hoşçakalın deyip çekileyim artık.
      Hoşçakalın :))

      Sil
  16. Merhaba ben 4 aya gectim aknetrent kullaniyorum :) Sivilce yok ancak leke var kızarıklıklar fazla size sorum ne zaman hangi aydan itibaren gecmeye basliyor ? "Asıl İyilesme" Diyebileceginiz ay hangi ay ?

    YanıtlaSil
  17. Arkadaslar bende aknetrent kullanmak istiyorum ama hala kullanamadm gormek gereken bi tedaviden sonra baslaycm. Aslinda benim yuzumde pek sivilce yok bi yanagmda iki uc tane var cenemde hem sivilce hem de leke var. Ama boynum ve sirtim sivilce sizce bunu kullaninca lekelerim gider mi?

    YanıtlaSil
  18. Arkadaslar bende aknetrent kullanmak istiyorum ama hala kullanamadm gormek gereken bi tedaviden sonra baslaycm. Aslinda benim yuzumde pek sivilce yok bi yanagmda iki uc tane var cenemde hem sivilce hem de leke var. Ama boynum ve sirtim sivilce sizce bunu kullaninca lekelerim gider mi?

    YanıtlaSil
  19. ben de aynı ilacı kullanıyorum ve birsürü küçük gözeneğim var hangi kremi kullandın gözenekler için yani o merhemin adı ne ?

    YanıtlaSil
  20. ben de aynı ilacı kullanıyorum ve birsürü küçük gözeneğim var hangi kremi kullandın gözenekler için yani o merhemin adı ne ?

    YanıtlaSil
  21. Arkadaslar ben ilaci 1 ay kullandım. Daha sonrsında annem tedaviye devam etmeme izin vermedi. İlk ayda faydasini çok gördüm. Ne yapmamı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  22. Abi ben daha yeni basladimda 2 gün oldu daha birsey yok simdilik dudak catlamasi filan yok. Ben ilk gunlerde,ilk aylarda filan neler yaşarim. Anlatirsan sevinirim abi

    YanıtlaSil
  23. Suanki halden daha kötüye gidebilir akneleriniz.Süreç icinde belli bir dengeye oturacak ve iyilesme baslayacaktir şüphesiz.Bende baslamadan önceki durumdan kötüye gitmisti mesela.ama dediğim gibi ilacimiz hafiften özel bir ilaç o nedenle sabırla devam edip sorununuzu cozmesini dilerim.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba ben de ilaca yeni basladim merak ettigim şu ilaci kullandiktan sonra tam olarak gecicek mi simdiden dudagim kurumaya basladi yeni baslamama ragmen cildim cok kuruyo bunlar ne anlamaya geliyo bilmiyorum ama İnsAllah bu ilac bittikten sonra sivilcelerimden kurtulurum bi rde bu ilac ciltteki tum yaglanmalari gideriyo demi

    YanıtlaSil
  25. Yeni başlayacağim cok korkuyorum bende cok zayifim umarim dahada zayiflatmaz zaten piskiyatri haplari kullaniyordum yaa yime depresyona sokarsa off ben kullanmaya baslamadan depresyona gorcem sanirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aşırı zayıftımm hala daha öyleyim ve 6-7 aydır antidepresan kullanıyorum biraz birbirimize benziyoruz geçen sene bende aknetrent macerası yaşadım 5-6 aylık şuan her tanıştığım insan suratımın güzelliğinin sırrını soruyor eğer karşılaştığın sorunlar olursa doktordan sonra yardımcı olabilirim 😁

      Sil
    2. Yanağımda şişlik var bu gece çıktı daha 7.günüm yan etkilerde ani şişme yazıyor doktora gitcem sizde de oldumu yaşayan anlatabilirmi

      Sil
  26. Merhaba kullandığınız avene krem gözenekleribizde nasıl bir etki bıraktı axaba acaba?

    YanıtlaSil
  27. meraba bende aknetrend kullanıyorum ikinci ayımm ciddi bi yan etki görmedimm ama aşırı sivilce çıktı yüzümde ne zaman geçer bunlar? Bide ben fondoten kullanıyorum tedavi sürecini uzatrmı ??

    YanıtlaSil
  28. Merhaba bende aknetrent kullaniyorum suan 5. ayim cenem ve yanaklarim kavliyor normal mi?

    YanıtlaSil
  29. Merhaba 5.ayımdayım hiçbir değişme yok aksine yüzümde beyaz o şeylerden çıktı siyah nokta çıktı ve sivilce sivilce izleri var makyajı bıraktım ama bitmiyor bıktım artık üniversteye gidiyorum insan utanıyor 1 yıl öncede zoratin kullanmıştım ablamın düğünü olcaktı oyuzden yarıda bıraktığım için hiçbir işe yaramadı şimdi gittiğim doktor da aşırı ilgisiz sürekli doktor değiştirmekten de sıkıldım bana mı denk geliyor bilmiyorum adet dönemim de düzensizlik oldu aşırı halsizlik ruh halim tuhaf sürekli ağlamaya başladım şimdi hiç ağlayamıyorum ilk iki ay bu ilacı içerken alkol de alıyordum yasak olduğunu ögrendim bıraktım kaşıntı fazla oluyor ilk ay elimin üstünde değişik şeyler de çıkmıştı sonra kayboldular biara hiç yemek yiyemedim şimdi çok fazla yiyorum tövbe diyorum noluyo bana abur cubur yemeye çok fazla başladım bugün katar aldım bırakıyorum bide sigara kullanıyorum onun zararı olur mu ? 5.ayımın 2.günü Nezaman bitecek sürekli dudaklarım kanıyor dudağımın etrafı bembeyaz hametan da kullanıyorum saçlarım çok kurudu dökülmeye de başladı saçımı da boyatamıyorum napmalım nezmaan biticek ?

    YanıtlaSil
  30. @tuğba ilac bitmiştir sanırım su anki durum nedir ? Uzattımı doktor tedavi surecini

    YanıtlaSil
  31. Ben şuan 5.ayın ortasındayım sivilce denen bişey kalmadı tek tük çıkıyor iki günde geçiyor ama birkaç yerde kızarıklıklar var bunun için ne kullanmalıyız.size tavsiyem eğer sivilce problemimiz varsa bu ilacı kesinlikle kullanmalısınız yani başka çareeniz yok.kesinlikle pişman olmazsınız.biraz zorlu süreçler olacak ama değecek.ben bazan evden çıkmıyorsdum.utanıyordum ama belki bir ay daha kullandıktan sonra herşey daha güzel olacak.kesinlikle başlayın bu ilaca.hepimize geçmiş olsun çok kafaya takmayı.

    YanıtlaSil
  32. Arkadaşlar 3 ayın içerisindeyken yüzüm yanıyo ve Kip kırmızı bu nezaman geçer nasıl geçer lutfen

    YanıtlaSil
  33. 3 sene kadar önce kullandım.fakat çok pişanım.bağışıklık sistemim çöktü. Keşke kullanmasaydım.

    YanıtlaSil
  34. 2 hafta oldu kullanalı çalıştığım için makyaj yapıyorum yüzüm yanıyor bi yan etkisi olur mu makyajın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesinlikle makyaj yapmamak en iyisi yüzün hava almalı. Çok zorunda kalmadıkça yapma derim ayrıca yanma konusunda kullandığın üründen kaynaklanıyor olabilir

      Sil
  35. ben aknetrent kullanıyorum 4. aydayım psikiyatriste gtmem gerekti o da uyku hapı ve antidepresan (uyku hapı 50mg cedrina antidepresan da 10mg esmax) yazdı kullanmaya korkuyorum acaba sıkıntı olur mu bilgisi olan var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikiyatriste Aknetrent kullandığını söylemen gerekir

      Sil
  36. Arkadaslar mrb yardımınıza ihtiyacım var tecrübesi olan arkadaşlarrr bende tedavi görüyorum aknetrend 20+20 günde 40 mg şeklinde fakat fazla su içemiyorum yüzüme dokununca yanıyor beyaz beyaz dökülmeler oluyor yüzümde şuan 3.ayımın 1.haftasindayim birde aşırı derecede kızarıyor yüzüm eskisi gibi sivilcelerim çıkmiyor izleri var hala kızarikliğı
    Belli varsa bir bilginiz cevabınızı bekliyorum 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanağım şişti kemik altı anlamadım sebebi nedir acaba yardımcı olabilecek napmalıyım

      Sil
    2. Bol su iç en ve yüzünü sürekli nemlendirmen ayrıca güneş kremsiz asla dışarı çıkmaman gerekiyor.
      Tedavi bitmiştir benim de son 1 ayım kaldı. Kullanmayı düşünen herkese sesleniyorum kendim de sağlıkçıyım ve çevremde sağlıkçı tanıdıklarım bile bi sorun olmayacağını biliyor.

      Sil
  37. Bende 3.ay kullaniyom sivilce cikmiyo ama yanağımda izler var ve şişmiş bunlar ne zaman geçer ??

    YanıtlaSil
  38. Merhaba ben 2.ayımdayım yüzüm hep sivilce oldu ve kırmızı leke oldu hepsi sizce geçermi bu kırmızılık bide genelikle ilacı öğlen içiyorum sizce akşamı içmeliyim

    YanıtlaSil
  39. Merhaba ben 2 aydayım sivilce kusması yaşıyorum bi an hiç geçmiyecek gibi hissediyorum yüzüm berbat durumda dışarı çıkmaya utanıyorum odaya kapanmışım kimse beni görsün istemiyorum

    YanıtlaSil